szerző:
hvg.hu

Az ítéletet a múltkorihoz azzal indokolták, hogy nem volt megállapítható bűncselekmény, mivel nem minden ponton egyértelmű az új jogszabály.

Csütörtökön újra bíróság elé állították azt a pécsi hajléktalant, akit egyszer már korábban is beidéztek az új szabálysértési törvény alapján – írja a Szabad Pécs. A lap szerint a bíróság ezúttal is felmentő ítéletet hozott, de a végzés most nem jogerős, mivel a rendőrség fellebbezett ellene. Az ítéletet meghozó bírósági titkár a döntést azzal indokolta, hogy nem volt megállapítható szabálysértés, mivel nem minden ponton egyértelmű az új, módosított jogszabály. Emiatt a bíróságnak voltak a ténymegállapításra vonatkozó aggályai, így nem is hozhatott elmarasztaló végzést.

A férfi ellen két szabálysértési ügyben indult eljárás, az egyik a köztisztasági szabályok megsértése miatt: azzal gyanúsították, hogy egy játszótéri padon feküdt és a padot és környezetét összeszennyezte, ám ez a bíróság szerint nem volt megállapítható. A rendőrség egyébként azért vonult ki a helyszínre, mert állampolgári bejelentést kapott, és mivel a férfit 90 napon belül már háromszor, illetve négyszer figyelmeztették, azonnal bevitték az utcán való életvitelszerű tartózkodás gyanúja miatt is.

A férfi ügyvédje viszont azzal érvelt, hogy az előző figyelmeztetések nem számítanak, mivel azokról szólt a korábbi felmentő végzés is, így a figyelmeztetéseket le kell nullázni, akkor is, ha nem telt el időközben 90 napnál több. A bírósági titkár úgy látta, hogy ez nem egyértelmű az új, módosított jogszabályban, ezért ebben a pontban is megszüntette az eljárást. A hajléktalan férfi szabadlábon várja a következő tárgyalást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újabb repülőgépeket vásárol a honvédség, egyet rendszeresen Orbán használ

Újabb repülőgépeket vásárol a honvédség, egyet rendszeresen Orbán használ

Christian Bale: Trump azt hitte, én vagyok Bruce Wayne

Christian Bale: Trump azt hitte, én vagyok Bruce Wayne

Mára legfeljebb hószállingózás jut

Mára legfeljebb hószállingózás jut

Botrány a Parlamentben: Gyurcsány lesből támad

Botrány a Parlamentben: Gyurcsány lesből támad

Magyarországról is kivonul a dán óriásvállalat

Magyarországról is kivonul a dán óriásvállalat

Lesz miből válogatni 2019-ben: ezek a telefongyártók csinálnak jövőre összehajtható mobilt

Lesz miből válogatni 2019-ben: ezek a telefongyártók csinálnak jövőre összehajtható mobilt