Szávay tagadja, hogy megütött egy zsidó nőt, szerinte manipulálták a hangfelvételt, amelyen erről beszél

Szávay tagadja, hogy megütött egy zsidó nőt, szerinte manipulálták a hangfelvételt, amelyen erről beszél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Jobbik politikusa elismerte, hogy szóváltásba keveredett egy nővel, de azt állítja, nem került sor tettlegességre.

Egy birtokába kerül felvétel alapján írta meg a Hír Tv, hogy Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese azzal dicsekedett egyik párttársának, hogy egy szórakozóhelyen megütött egy zsidó nőt. Közölték a felvétel leiratát, amely szerint a politikus épp egy belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor egy – feltehetően zsidó – nő felismerte, és nácinak nevezte.

Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!

– mesélte a felvétel szerint Szávay, aki később „kampós orrú rohadéknak” nevezte a nőt.

A politikus Facebook-oldalán reagált, ő úgy írta le a történteket, hogy májusban egy szórakozóhelyen egy nő belé kötött, és fenyegetően, agresszíven lépett fel vele és a társaságában lévőkkel szemben. Szerinte a nő azt mondta neki, hogy náciknak semmi keresnivalójuk egy liberális szórakozóhelyen.

Szávay azt írja, megalázónak találta az esetet, de jobbnak látta, ha távozik. Másnap aztán az ügy szóba került egy baráti társaságban, akkor készülhetett a felvétel, aminek szerinte egy alaposan megvágott változatát mutatta be a Hír Tv. Hozzátette, az elhangzottak egy durva és ízléstelen vicc tárgyát képezték, tettlegességre nem került sor. Kiemelte: soha nem ütne meg nőt.

A politikus a felháborodása szülte sértő hangnemért és jelzőkért ugyanakkor bocsánatot kért mindazoktól, akikben ez joggal felháborodást keltett.

Hozzászólások