szerző:
hvg.hu

Azt azonban még nem tudja, kit támogat Karácsony Gergely és Puzsér Róbert közül.„Nem látom, ki mögé sorakozhatnánk fel” – mondta Budapestről Márki-Zay Péter. Szegeden jó eséllyel Botkát támogatják majd.

Egyre több olyan vidéki városból érkeznek megkeresések a Márki-Zay Péter nevével is fémjelzett Mindenki Magyarországa elnevezésű mozgalomhoz, ahol kezd formálódni valamilyen összefogás a jövő őszi önkormányzati választásokra – mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Magyar Hangnak.

Márki-Zay konkrét városokat nem említett, de azért azt elmondta, Sárváron a helyi Híd a jövőnkért egyesület elnöke, Németh Zsolt lehet majd a polgármesteri posztra pályázó jelölt. Az ő stábjában egyaránt vannak MSZP-sek, jobbikosok és kiábrándult fideszesek is. „Ilyen csapatokat keresünk mindenhol, a mozgalom alapító tagjainál is ilyen közösségek jelentkeznek” – mondta a vásárhelyi polgármester.

Egyértelmű, számos helyen pártok színeiben indulók a legesélyesebbek, itt említette például Szegedet, ahol az MSZP-s Botka László az elmúlt 16 évben mindig nyerni tudott. Ezért természetesen van és lesz is párbeszéd pártokkal, de az ország legtöbb településén mégiscsak az a fajta nyitottság jelentheti szerinte az újdonságot, ha a kiábrándult fideszesek és az ellenzéki szavazók által is támogatható jelöltet találnak.

Szólt Budapestről is, ahol már feltűnt néhány induló (vagy jó eséllyel induló), Tarlós István mellett Karácsony Gergely, Horváth Csaba és Puzsér Róbert is. De Márki-Zay még nem látja, kit tudnának ezek közül támogatni. „Az is lehet, hogy lesz még egy új aspiráns is.” De nem zárta ki, hogy a már ismert nevek közül választják ki azt, akit mozgalmuk is támogatni fog.

Az EP-választáson azonban Márki-Zay mozgalma nem indul, már csak azért sem, mert ott pártok versenyeznek, ők pedig nem pártot alapítottak. Ettől függetlenül minden választót biztatnak, hogy a jövő májusi uniós voksoláson menjen el szavazni, és adja le a voksát „az európai értékrendet valló pártok valamelyikére”. De azt nem árulta el, ők kiket favorizálnak. Csak annyit mondott, hogy a legtöbb ellenzéki párt mellett a Jobbik esetében is őszintén hiszi, hogy az unióban gondolkodnak. A Fideszt értelemszerűen nem sorolta ebbe a kategóriába, esetükben ugyanis nem látja, hogy az Európai Unió integritását tartanák szem előtt. A kormánypárt ugyanis – megfogalmazása szerint – Putyin szövetségeseként, a szélsőjobbal és kommunistákkal együtt rombolja az uniót.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Több mint 45 ezer könyvet osztanak szét szegény gyerekek között

Több mint 45 ezer könyvet osztanak szét szegény gyerekek között

Tarlós feljelentést tesz a befuccsolt e-jegyrendszer miatt

Tarlós feljelentést tesz a befuccsolt e-jegyrendszer miatt

Orbán: A keresztény kultúrára lőttek Strasbourgban

Orbán: A keresztény kultúrára lőttek Strasbourgban

A kínai turistákat vette célba Mészáros Lőrinc szállodalánca

A kínai turistákat vette célba Mészáros Lőrinc szállodalánca

A Kossuth téren letartóztatott CEU-hallgató szabadon engedését követelik a ma esti tüntetés szervezői

A Kossuth téren letartóztatott CEU-hallgató szabadon engedését követelik a ma esti tüntetés szervezői

A kormányzati gyűlöletkampányt népszavazással nem lehet megállítani

A kormányzati gyűlöletkampányt népszavazással nem lehet megállítani