szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Reggel 6 óra és délután fél 3 között lezárják szombaton a Kossuth teret. 10 órától ott tüntetnének a szakszervezetek a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvényjavaslat ellen.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség december 8-ára tüntetést hirdetett, a „rabszolgatörvény” néven ismert törvénymódosítás ellen demonstrálnak, amivel akár 400 órára is emelhetik az éves túlórát.

A szakszervezetek szerint ezzel a kormány modern rabszolgaságot vezetne be, a tüntetést szombaton 10 órára hirdették meg, az erről szóló bejelentést december 3-án tették meg. A budapesti Jászai Mari téren lesz a gyülekező, innen vonulnak a Kossuth térre.

Azonban a rendőrség – ahogy azt a Zoom észrevette – december 5-én bejelentette, elrendelték a Kossuth tér és a teret északról határoló utcák lezárását reggel 6 óra és délután 14:30 között. Ugyanis jön a lengyel alsóház elnöke, Marek Kuchcinski, akivel egyébként Kövér László néhány hete Lengyelországban találkozott.

A rendőrség azzal indokolja a döntését, hogy Kuchcinski nemzetközileg védett személy, akinek biztonságát a hatóságoknak kötelessége szavatolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban