Tüntetnek a „rabszolgatörvény” ellen, de a rendőrség lezárta a Kossuth teret

Tüntetnek a „rabszolgatörvény” ellen, de a rendőrség lezárta a Kossuth teret

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Reggel 6 óra és délután fél 3 között lezárják szombaton a Kossuth teret. 10 órától ott tüntetnének a szakszervezetek a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvényjavaslat ellen.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség december 8-ára tüntetést hirdetett, a „rabszolgatörvény” néven ismert törvénymódosítás ellen demonstrálnak, amivel akár 400 órára is emelhetik az éves túlórát.

A szakszervezetek szerint ezzel a kormány modern rabszolgaságot vezetne be, a tüntetést szombaton 10 órára hirdették meg, az erről szóló bejelentést december 3-án tették meg. A budapesti Jászai Mari téren lesz a gyülekező, innen vonulnak a Kossuth térre.

Azonban a rendőrség – ahogy azt a Zoom észrevette – december 5-én bejelentette, elrendelték a Kossuth tér és a teret északról határoló utcák lezárását reggel 6 óra és délután 14:30 között. Ugyanis jön a lengyel alsóház elnöke, Marek Kuchcinski, akivel egyébként Kövér László néhány hete Lengyelországban találkozott.

A rendőrség azzal indokolja a döntését, hogy Kuchcinski nemzetközileg védett személy, akinek biztonságát a hatóságoknak kötelessége szavatolni.

Hozzászólások