Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait ma az Országgyűlésben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

A héten szavaznak a képviselők a "rabszolgatörvényről" is.

A képviselők várhatóan idén utoljára interpellálhatják a kormány tagjait ma az Országgyűlésben. A házelnök parlament honlapján elérhető napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az interpellációkra ezúttal is hatvan perc áll rendelkezésre, hasonlóan az azonnali kérdésekhez, míg a kérdésekre harminc percük lesz a képviselőknek.

Az Országgyűlés csütörtökig tartó négynapos üléssel zárja őszi ülésszakát. A képviselők kedden a szavazásra váró javaslatok utolsó – a benyújtott indítványok módosításairól szóló – vitáit bonyolítják le, majd szerdán több mint negyven előterjesztésről határoznak.

A Ház törvényt hozhat a közigazgatási bíróságokról, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról, a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevők otthonteremtéséről, a kormányzati igazgatásról, a 2021-es népszámlálásról, a Hungary Helps programról, a magyar-székely összetartozás napjáról, valamint az állami magasépítési beruházások megvalósításáról. Változhat az agrártörvény, valamint a munka törvénykönyve is – ha utóbbi módosítást elfogadják a képviselők, akkor életbe lép a "rabszolgatörvény", vagyis a munkáltatók évi 400 óra túlmunkát rendelhetnek el az eddigi 250 helyett.

Hozzászólások