Üzenetekkel bizonyítaná a negyedikről kizuhant kislány keresztanyja, hogy nem ő a felelős a tragédiáért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A nő azt állítja, a szülők pontosan tudták, hogy a gyerek kis időre egyedül marad a lakásban.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, már a szülőket is gyanúsítja a rendőrség annak a négyéves kislánynak az ügyében, aki tavaly kizuhant egy negyedik emeleti ablakból Kistarcsán, és szörnyethalt. A gyermek felügyelet nélkül volt, mivel szülei éjszakai műszakban dolgoztak, keresztanyja pedig, akire rábízták, a megbeszéltnél előbb elment a lakásból.

A rendőrség először csak az alkalmi bébiszittert gyanúsította, nemrég azonban a szülőket is meggyanúsították gondatlan veszélyeztetéssel. A Blikk most azt írja, a keresztanya üzenetekkel bizonyítaná, hogy nem ő tehet a tragédiáról. Ügyvédje a lapnak azt mondta: a nő tudja, hogy hibát követett el, de mások bűneiért nem akar felelni. Dr. Varga Zoltán szerint védence üzenetben tájékoztatta a szülőket, hogy munkája miatt reggel 6 órakor el kell mennie, vagyis a szülők tisztában voltak azzal, hogy a kislány egyedül lesz.

Az ügyvéd szerint ráadásul a gyerek alig tíz percet tölthetett egyedül, ennyi idő pedig nem elég egy gyereknek, hogy felébredjen, valahogy alkoholt igyon, felöltözzön, és a fotelt az ablak alá húzza, hogy felállhasson rá.

A gyerek szülei korábban azt állították, nem tudtak róla, hogy a kislány egyedül marad, az anya azonban megbukott a hazugságvizsgálaton. A Blikk úgy tudja, a szülőket és a keresztanyát hamarosan szembesítik a nyomozók.

Hozzászólások