szerző:
hvg.hu

A Szabad Egyetem nevű Facebook-csoport szerint a lány nem vett részt a rongálásban, a rendőrség alaptalanul vádolja.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Ahogy beszámoltunk róla, öt tüntetőt vettek őrizetbe szerda éjjel a Kossuth téren, egyikük a nemsokára Bécsbe költöző CEU hallgatója. A rendőrség akkor azt közölte, az ország karácsonyfája körül felállított szánkók ellopása miatt fogták el a tüntetőket.

A Szabad Egyetem nevű Facebook-csoportban most az olvasható, hogy a CEU-hallgatót – Adrient – hivatalos személy elleni erőszak vádjával tartóztatták le, és akár 72 órán keresztül őrizetben tarthatják. A bejegyzés szerint Adrient azután tartóztatták le, hogy a tüntetők körülvették a Parlament előtt álló karácsonyfát, és azzal gyanúsítják, hogy a jelenlévő rendőröket többször megütötte, illetve feléjük rúgott.

A csoport szerint viszont semmilyen bizonyíték nincs a hatóságok által megfogalmazott vádakra, sem arra, hogy Adrien részt vett volna a tüzek gyújtásában vagy bármilyen egyéb rongálásban. Azt írják, a Mérce élőben rögzített felvételén látszik, ahogy a rendőrség erővel a tüntetők közé hatolt, hogy a elolthassa a tüzet, amit az egyik tüntető gyújtott, a demonstrálók pedig csak kis mértékben álltak ellen.

A Szabad Egyetem szerint a letartóztatott CEU-hallgató ártatlan, ezért azonnali szabadon bocsájtását követelik.

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

TASZ: Jogellenesen vetett be könnygázt a rendőrség a tüntetők ellen

Eldurvult a Kossuth téri tüntetés szerda este, a tüntetők dulakodtak a rendőrökkel, majd dobálták őket, a rendőrök válaszul többször is könnygázt vetettek be. Helyszínen lévő kollégáink beszámolói szerint előzetesen nem figyelmeztettek erre, és semmilyen felszólítás nem hangzott el.

Hímsoviniszta disznó a szőrös lábú feminista ellen

Hímsoviniszta disznó a szőrös lábú feminista ellen

Kézilabda-vb: visszatért és játszik a válogatott kulcsembere

Kézilabda-vb: visszatért és játszik a válogatott kulcsembere

Nyomtatni fogják a svájci gárdisták sisakját

Nyomtatni fogják a svájci gárdisták sisakját

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

A nap videója: alig tartotta valami ennek a kamionnak a kerekét

A nap videója: alig tartotta valami ennek a kamionnak a kerekét

Most már reklámfilmben is hallhatjuk Kulka Jánost

Most már reklámfilmben is hallhatjuk Kulka Jánost