szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vasárnapi tüntetés után az MTVA épületéhez vonultak a tüntetők, több ellenzéki képviselő bement az épületbe, szeretnék beolvasni ötpontos követelésüket. Hétfő reggel még mindig a közmédiában a politikusok, Szél Bernadettet és Hadházy Ákost erővel dobták ki.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Most érkezett

Mi kezdtünk el önökkel dulakodni? -- kérdezi a biztonságiak egyik vezetője Széltől

©
A válasz egyébként igen. Hárman próbálják kivezetni Hadházy Ákost.
  • Vasárnap a negyedik tüntetés is lezajlott a rabszolgatörvény és a Fidesz ellen.
  • A tüntetők a Kossuth térről a Kunigunda utcába vonultak, a közmédia épülete elé.
  • A demonstrálók ötpontos követelést akarnak beolvasni.
  • Hétfő reggel fegyveres őrökkel kerültek szembe a bejutott ellenzéki politikusok.
  • Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kidobták.

Percről percre
Sorrend megfordítása

1 2 3 4 5 6 7
19

A migrációpárti erők tüntetéséről beszélnek eközben az állami tévében

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet elemzője az MTVA vendége, ő épp arról magyaráz, hogy migrációpárti erők tüntetnek Budapesten is.

Az álmos képviselők sem tudják, mi lehet ennek a vége

Ne legyünk naivak, nyilván csak azért kellett megtenni ezt a bejelentést, hogy nyoma legyen - mondja Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő Szél Bernadett Facebook-os élőzésében. Egyre több rendőr és biztonsági őr van az épületben.

Csúszós a lépcső, balesetveszélyes

Szél Bernadett, Kunhalmi Ágnes és Szanyi Tibor most egy lépcsőn szeretne feljutni a székházban, de az útjukat előbb kettő, majd három férfi állta el. Egyikük azt mondta, csúszik a lépcső, balesetveszélyes feljutni.

Ezután Kunhalmi két MTVA-s után iramodott, hogy átjusson egy ajtón, amelyet a dolgozók a mágneskártyájukkal kinyitottak. Nem tudott átmenni, az ajtó rácsukódott, ő pedig elesett.

A lépcsőhöz visszatérve Szél mindhárom biztonságinak felmutatta a képviselői kártyáját, és felszólította őket, hogy álljanak el az újtából, mert mint megválasztott országgyűlési képviselő, szabadon mozoghatna az épületben. A három férfinak arcizma sem rándult.

Bejelentést tesznek a képviselők a rendőrségen

A képviselők most a rendőrségre telefonálnak, mert szerintük szabad mozgásukban korlátozzák őket azok a fegyveres őrök, akik felsorakoztak a stúdió ajtaja előtt. Ujhelyi szerint vagyonvédelmi őrök ezt nem tehetnék meg, ha az MTVA szerint törvénytelenséget követnek el, akkor rendőröket küldjenek oda.

Újabb biztonsági őrök érkeznek

Szél Bernadett élőjéből kiderül, hogy újabb biztonsági őrök érkeznek ahhoz a stúdióhoz, amelyből a reggeli híradó adását sugározza az MTVA. A biztonságiak az ajtót támasztják.

A képviselők Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával szeretnének beszélni, ő azonban Hadházy Ákos korábbi megkeresésére épp vasárnap válaszolta, hogy nem ér rá találkozni vele.

©

Eközben az M1-en

Az imént leadtak egy, a korábbi napok tüntetésein készült felvételekkel illusztrált riportot, amelynek lényege az volt, hogy a tüntetők agresszívak, rendőr- és kereszténység-ellenesek.

Élőzik Szél Bernadett a Facebookon

Videójából kiderül, hogy az egyik stúdió előtt várakoznak arra, hogy beolvashassák ötpontos követeléslistájukat.

Felelős beosztású MTVA-dolgozóval nem sikerült egyelőre beszélniük, de a stúdiókat fegyveres biztonsági őrök őrzik tőlük.

1 2 3 4 5 6 7
19

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!