szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vasárnapi tüntetés után az MTVA épületéhez vonultak a tüntetők, több ellenzéki képviselő bement az épületbe, szeretnék beolvasni ötpontos követelésüket. Hétfő reggel még mindig a közmédiában a politikusok, Szél Bernadettet és Hadházy Ákost erővel dobták ki.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Most érkezett

Kunhalmi Ágnes szerint most nem pártérdekeket kell képviselni.

Szerinte azért nyúl a hazai ellenzék ilyen eszközökhöz, mert az utolsó pillanatban van Magyarország. Az ellenzéket teljesen kizárták a rendszerből, nincs más eszközük, ha holnap bejutnak, nem fogja helyretenni az elmúlt 8 év dezinformációját.

  • Vasárnap a negyedik tüntetés is lezajlott a rabszolgatörvény és a Fidesz ellen.
  • A tüntetők a Kossuth térről a Kunigunda utcába vonultak, a közmédia épülete elé.
  • A demonstrálók ötpontos követelést akarnak beolvasni.
  • Hétfő reggel fegyveres őrökkel kerültek szembe a bejutott ellenzéki politikusok.
  • Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kidobták.

Percről percre
Sorrend megfordítása

1 2 3 4 5 6 7
19

Az is kérdés Hadházy szerint, hogy milyen segítséget kapnak kintről.

„Meg kell találni a módját, hogy a következő tüntetés itt folytatódjon, de nem várhatjuk el, mindenkitől, hogy itt éjszakázzon” – folytatja Hadházy Ákos, elismerve, hogy elég nehéz lesz a stúdiókig eljutni, de reggel, mikor kinyitják a többi ajtót, talán több lehetőségük lesz.

Ha reggelig nem adják le, meg fogjuk találni a módját, hogy beolvassuk a petíciónkat

– mondta Hadházy Ákos az éjfél előtt nem sokkal, az MTVA székházból újraindított Facebook-élőzésben.

A tömeg egy része elmegy

Lassan indul az utolsó HÉV. Kollégánk becslése szerint a tömeg harmada távozhat éppen. Nagyjából 2-300 tüntető maradt a Kunigunda utcánál.

Nem hagyott más lehetőséget az MTVA

Mi maradunk, holnapra pedig újabb tüntetést szervezünk. Részletek hamarosan - írta az MTVA-székházból a Facebook-oldalán Hadházy Ákos. Az élőzéssel egyelőre felhagytak.

Bana Tibor: "Nem hátrálunk"

A jobbikos politikus azt mondja, addig maradnak, míg be nem olvassák a követeléseket. A 23 órás híradóban "migránshírek" voltak, a tüntetésről viszont nem számoltak be - mondja Bana. "Ebből elegünk van."

Orbán 2006-ban azt mondta, a népnek joga van elkergetni a kormányt. "Visszamegyünk, kitartunk, beolvastatjuk a követeléseket, ti pedig szóljatok és tartsatok ki. Mutassuk meg Orbánnak és korrupt haverjainak, hogy nem félünk, és kiállunk az igazság mellett" - zárta Bana.

Azt előre egyeztették a pártok, hogy bemennek a petícióval

A többi spontán alakult - tudtuk meg a Jobbiktól.

Újra hergeli magát a tömeg, minden nap tüntetnek

Hatalmas a kiabálás. Azt ígérik, minden nap tüntetni fognak. Azt kiabálják, hogy elegük van, de közben azt is, hogy ne dobálják a rendőrt. Általános, országos sztrájkot követelnek.

8 soros hírben számol be az MTI az órák óta tartó tüntetésről, múlt időben

De ebben már a lead is benne van.

Mutatjuk:

Ismét tüntettek Budapesten - Tüntetők az MTVA-székháznál

Az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstráltak civil szervezetek, az ellenzéki pártok támogatásával vasárnap Budapesten. A demonstráció hivatalosan késő délután ért véget a Kossuth téren. A tüntetők innen a Kunigunda utcába vonult az MTVA székházához.

    Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, a demonstrálókkal vonuló ellenzéki politikusok be akarják olvastatni követeléseiket a közmédiában.
    A helyszínen több parlamenti képviselőt rendőri kíséret mellett beengedtek az MTVA-székházba. Köztük volt Kepli Lajos és Stummer János jobbikos képviselők, Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője, Kunhalmi Ágnes, MSZP-s képviselő, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők.

1 2 3 4 5 6 7
19

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!