szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A belga politikus kiposztolta a szerdán kezdődött tüntetéssorozat egyik kedvelt feliratát, amelyet még Simicska Lajos hagyott örökül: O1G.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A vasárnap délután a túlóratörvény elfogadása miatt a Hősök terén kezdődött és az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt véget ért tüntetésről tett közzé bejegyzést közösségi oldalán Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője. A politikus megosztotta az Index élő videóját a tüntetésről ezzel a kommentárral: "Az embereknek elegük van Orbánból és társaiból, és készek a visszavágásra, kezdésnek szabad médiát követelnek. Barátaim, a helyetek Európában van, tartsátok fenn a magyar demokráciát!" Egy hashtaget is csatolt: O1G

Ez az utóbbi napok tüntetésein rendszeresen skandált, számos transzparensen feltűnő karaktersor annak a rövidítése, amit még 2015-ben, a G-napon mondott – majd ismételt meg még idén tavasszal is többször – Simicska Lajos. Ezzel vált nyilvánvalóvá, hogy megromlott a viszonya a miniszterelnökkel.

A magyar kormány és a korábbi belga miniszterelnök az utóbbi hetekben, hónapokban többször konfrontálódott. A kormány októberben manipulált videót tett közzé Verhofstadt főszereplésével, amire ő egy óriásplakáton válaszolt, amit Felcsútra is elvittek. Erre magyar részről egy Brüsszelbe küldött plakát volt a válasz, mire Verhofstadt csak annyit mondott: Orbán Putyintól politikát, az EU-tól pénzt, tőle pedig ötletet lopott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fővárosi kormányhivatal elmeszelte a Meseország mindenkié című könyv kiadóját

A fővárosi kormányhivatal elmeszelte a Meseország mindenkié című könyv kiadóját

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek