Halvány vonulás követte a meggyőző tüntetést
percről percre

Halvány vonulás követte a meggyőző tüntetést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Véget ért a szombati tüntetés, ahol több ezren követelték a kormánytól a túlóratörvény visszavonását. A szakszervezetek ultimátumot adtak Orbánéknak.

1
5 6 7 8 9 10 11
Sorrend megfordítása

A Vértanúk teréről elindultak a Hősök tere felé

Valahol félúton találkozhatnak majd a tüntetők, rendőri felvezetéssel vonulnak. "Általános sztrjákot" molinót visznek a menet elején, kollégánk szerint "családias a hangulat."

A pártok különböző gyülekezőket hirdettek meg

A Párbeszéd a Dózsa György út-Benczúr utca sarkán gyülekezik, ők nagyjából harmincan vannak, a Momentum pedig a Lendvay utcai Fidesz székháznál.
©

Nagy Blanka következik a Vártanúk terén

A 19 éves lány azt mondja, kicsit magáénak érzi Mészáros Lőrinc vagyonát. A beszéde indulatos és kemény.

TGM: a kommunizmus és a demokrácia összefügg

Hogyan lett Nagy Imre egyszerre kommunista és demokrata? TGM rövid, alig kétperces beszédében azt mondja, a kettő összetartozik, mint a föld és az ég. Szerinte ha végre a munkásokra figyel a politika, akkor lesz felszabadító ereje.

A Kossuth téren már próbálgatják a mikrofont

A Hősök teréről a Kossuth térre vonulnak a tüntetők, az ott felállított színpadon már próbálgatják a mikrofont. A Vértanúk terén volt, aki lekéste TGM beszédét - ők csalódtak, mert miatta érkeztek.

Orbán és Áder egy táblán

A Hősök terén egy tüntetőnél közös táblára került két, a tüntetéseken népszerű rövidítés, az O1G, illetve a BSZ (ami a bajszos szar rövidítése), az egyik Orbán Viktorra, a másik Áder Jánosra utal.

©

Eörsi László kimondja, mi a bajuk Nagy Imrével

Nagy Imre szobrának hűlt helyén Eörsi László történész beszél. A mártír miniszterelnök érdemeit és bűneit sorolja, köztük kommunista elkötelezettségét. Rövid történelemórát tart. Utána Máté András beszél az Oktatói Hálózattól, ő a NER kommunikációs útvesztőiről beszél.

Gyülekeznek a Hősök terén

A Vértanúk terén kollégánk tudósítása szerint 80-90 ember tiltakozhat, a közelben több rendőrautó parkol, de a rendőri készültség is mérsékelt.

©

A tüntetés másik helyszínén, a Hősök terén már gyülekeznek az emberek.

©
©
1
5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólások