szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő csak rövid ideje élt a városban, így senki nem tudta, mit tett korábban.

Teljesen ártalmatlan, kedvesnek szánt bejegyzést tett közzé a Facebookon egy Csongrád megyei település polgármestere, később mégis törölnie kellet. A polgármester a város kórházában idén elsőként született babát köszöntötte, és képeket is posztolt arról, ahogy a kórházban virágot ad át az édesanyának – írja az Index.

A posztban feltüntette a gyermek és az anya nevét is, nem sokkal később valaki egy hozzászólásba belinkelt egy cikket, amiben arról van szó, hogy a nő hogyan bántalmazta hosszú ideig volt élettársa gyermekét.

A Délmagyar korábbi bírósági tudósításában az áll, hogy az akkor 11 éves kislány maga mesélte el, mit tett vele a nő. Előfordult, hogy nevelőanyja orrba rúgta, vagy hogy hipóval mosta meg a haját, hogy ne legyen tetves. Amíg együtt éltek, kétszer próbálta megfojtani a kislányt a mosakodásra használt lavórban. Az is előfordult, hogy a nyakánál fogva felemelte és a falhoz szorította.

A nő két év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott, tehát a büntetés még mindig hatályban van.

Az Index megkereste az üggyel kapcsolatban a polgármestert, aki azt mondta: nem tudtak a nő előéletéről, a hír őket is nagyon meglepte. A városban hagyomány, hogy minden évben az első újszülöttet köszöntik, most is így történt. A nő még csak kevesebb, mint két éve élt a városban, így nem került elő vele kapcsolatban semmilyen probléma, amikor a köszöntés előtt megnézték, hogy ki az anya. A polgármester hozzátette, hogy ha tudják, ki az anya, a gyereket akkor is felköszöntik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!