A köztévé nem adja le Hadházy hirdetését, visszament számon kérni a tévészékházba

A köztévé nem adja le Hadházy hirdetését, visszament számon kérni a tévészékházba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dobos Menyhért vezérigazgató szerint Hadházy videója nem minősül közérdekű közleménynek.

Nem adja le a köztévé Hadházy Ákos közérdekű hirdetését, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Dobos Menyhért szerint ugyanis az Európai Ügyészséghez csatlakozást népszerűsítő videó "mondanivalójának közérdekű jellege nem állapítható meg."

Dobos elutaító levele szerint a felvétel

médiajogi értelemben nem tartalmaz konkrét közérdekű információra vonatkozó tájékoztatást, tartalmát tekintve a nézőre kíván politikai kérdésben - többek között a kormányzat bírálatával - hatást gyakorolni.

Dobos azzal érvelt, még ha a videó témája közérdekű lenne, akkor sem adhatnák le olyat, ami személyiségi jogokat sértő elemeket tartalmaz. Hadházy videójában Orbán Viktor mellett feltűnik a veje, Tiborcz István, illetve Mészáros Lőrinc is.

Hadházy szerint Dobos Menyhért

önhatalmúlag úgy találta, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás vagy a kimaradás az együttműködésből nem közérdekű. Arra azért emlékezzünk, hogy Brüsszel „megállítása”, a migránsokkal riogatás vagy Soros György folyamatos emlegetése ezek szerint közérdekű volt, egyáltalán nem „politikai kérdésben kívánt hatást gyakorolni a nézőre” – merthogy a mi hirdetésünkről ezt állapította meg a vezérigazgató úr.

Hadházy a Facebook oldalán közölte, nem hagyják annyiban, "ma még beugrunk hozzá a Kunigunda útra", hogy megkérdezzék, hogy néz ki egy közérdekű közlemény. A következő lépést is kitalálták: a videót társadalmi célú reklámként adatnák le.

Dobos levele

©

Nem sokkal később Hadházy már az MTVA-ból posztolt, azt írta, elég nagy volt a biztonsági intézkedés, mikor megérkeztek Szél Bernadettel. Most nem maradnak sokáig.

A jogszabályokat átnézve és szakértőkkel beszélve korábban megírtuk, önhatalmúlag mérlegelheti a közmédia, hogy leadja-e Hadházy Ákos hirdetését vagy sem. Az MTV korábbi hírigazgatója, Kert Attila azt mondja, Hadházy politikai hirdetést akar föladni, amit ő nem engedne adásba, ahogy a Soros-kampánynál is ezt tette volna, de ha az ment, ez is mehetne. A kormány hirdetéseit mindenesetre 4817-szer adta le a közmédia tavaly január és november között.

Hozzászólások