"Teljesen őrült tekintete volt" – mondja a szökött fogoly által megtámadott Mercedes-tulajdonos

"Teljesen őrült tekintete volt" – mondja a szökött fogoly által megtámadott Mercedes-tulajdonos

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?

Munkatársunk beszélt azzal a férfival, aki megakadályozta, hogy a kocsijába beszálljon a fegyveres bűnöző.

Nyilatkozott a hvg.hu-nak az a fiatalember, akit az újpalotai Nyírpalota utca és Szentmihályi utca kereszteződésében megtámadott a Fővárosi Törvényszékről pénteken délben megszökött elítélt. A garázdaságért bíróság elé álló, 1 év 1 hónapos börtönbüntetést kapó elítélt az egyik őrt támadta meg a Markó utcai bírósági épületben, fegyverét elvette, és túszként magával vitte az utcára. (A fogolyszökésről szóló híreket itt olvashatja.)

A lábán rabláncot viselő férfi a bíróság épületéből kimenekülve őr túszát elengedte, de egy Nissan SUV sofőrjét arra kényszerítette fegyverrel, hogy hajtson el vele. Így menekült Újpalotáig, de a Nyírpalota utcánál az őt üldöző rendőrök beérték, miközben a Nissan útját elállták. Az elítélt ezután kipattant a kocsiból és rálőtt a rendőrökre, információink szerint nem sebesült meg senki ebben a lövöldözésben.

A szükésre először használt Nissan
©

Az elítélt ezután egy Mercedes autó hátsó ülésére próbált beülni, de az autót vezető férfi még időben kipattant a kocsiból és dulakodni kezdett a fegyveres bűnözővel.

Videón a tűzpárbaj és a szökött rab elfogása

A támadó a tárgyalásáról menekült el úgy, hogy elvette az egyik őr fegyverét, majd bepattant egy autóba. Több kerületen átvágott, mire a rendőrök utolérték és elfogták. Lövések is dördültek, a mentők a szökevényt válságos állapotban vitték kórházba.

"Teljesen őrült tekintete volt, sosem fogom elfelejteni" – mondta a helyszínen a hvg.hu munkatársának a Mercedest vezető fiatalember, aki a nevét nem kívánta elárulni.

A Mercedes, amelyet nem tudott megszerezni a szökött elítélt
©

A dulakodás nyomán a szökött rab inkább menekülőre fogta, eközben a rendőrök is közelebb értek hozzá. Pár méter után egy parkolóban lőtték meg a férfit. Információink szerint a támadót a helyszínre érkező mentőautóban látták el az ártalmatlanítása után. A rendőrség a helyszínelést folytatja, töltényhüvelyek után kutatnak a fűben.

©
Hozzászólások