Tetszett a cikk?

Tordai Bence gerillariportert játszik.

A Párbeszéd politikusa, Tordai Bence kapta el Bódis József felsőoktatásért felelős államtitkárt a parlament folyosóján, miután Bódis a Corvinus átalakításáról szóló törvényjavaslat vitájában nem szólalt fel.

Bódis azzal érvelt, nem ők voltak az előterjesztők, a Corvinus fenntartói jogai is átkerültek a Palkovics László vezette ITM-hez, de felajánlotta, ha Tordai leteszi a kamerát, elmondja a véleményét. Nem tette le, az államtitkár asszisztensei próbálták ezután kimenteni Bódist, például azzal, hogy megbeszélésre siet, illetve amúgy is le fog merülni a párbeszédes politikus telefonja.

Az államtitkár azt mondta, egy két évvel ezelőtti konferencián már elhangzott az álláspontjuk, amúgy pedig

készülőben van egy anyag a felsőoktatási modellváltásról,

a Corvinus átalakítása viszont csak pilot-program.

Palkovics László korábban arról beszélt, a MOL és a Richter részvénypakettjeiből hozzák létre a Budapesti Corvinus Egyetemet tulajdonló alapítványt, de más intézmény működésében is bevezetnének hasonló modellt. Azt ígérte, aki jó eredményeket ér el, továbbra is kap majd ösztöndíjat a Corvinuson. A keddi parlamenti vitáról itt írtunk részletesen.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nézzen rá a mobiljára, mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

Nézzen rá a mobiljára, mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Nyolc embert megkéselt egy férfi Svédországban

Nyolc embert megkéselt egy férfi Svédországban