5,6 millió forintot kell fizetnie az Antall József Tudásközpont Szert Boglárkának

5,6 millió forintot kell fizetnie az Antall József Tudásközpont Szert Boglárkának

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az intézménynek a kirúgott alkalmazott hónapokon át elmaradt 600 ezer forintos fizetését kell pótolni, illetve meg kell fizetnie a perköltséget.

Szert Boglárkát azután rúgták ki, hogy kiállt egy olyan munkatársa mellett, akit megalázó szavak értek, miután a Facebookon lájkolta a Momentum olimpia elleni aláírásgyűjtését. Legalábbis első fokon ezt mondta ki a bíróság, most pedig a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság úgy döntött: az Antall József Tudásközpontnak 5,6 millió forint kártérítést kell fizetnie volt alkalmazottjának, írja az Azonnali.hu

A másodfokú ítélet annyit változtatott a korábbin, hogy a bíró szerint nem történt diszkriminációs sérelem, így nem kell a másfél millió forintos sérelemdíjat is megfizetni a havi 600 ezer forintos fizetés pótlása mellett. Kiderült továbbá, hogy nem megtorlás történt, hanem joggal való visszaélés.

"Nem megtorlás volt"

Az Antall József Tudásközpont közleményben reagált az ítéletre. Azt hangsúlyozták, hogy a bíróság szerint semmilyen politikai véleménynyilvánítás miatti kifogásemelés és megtorlás nem történt, az egyenlő bánásmód követelményét nem sértették meg. A másodfokú ítélet szerint jogszerű, de nem megfelelő indokon alapuló elbocsájtás történt.

Hozzászólások