Thürmer Gyula szerint az EU a háború szélén áll Oroszországgal

Thürmer Gyula szerint az EU a háború szélén áll Oroszországgal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz érveit ismételgetve kampányolt saját pártja mellett az EP-választásra készülő Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula. Szerinte az unió válságban van, amelyet jól példáz, hogy az Egyesült Királyság kilép az unióból, a migránsválságot nem tudják megoldani és a "háború szélén" állnak Oroszországgal.

Thürmer szerint nem a bankok érdekeit szolgáló milliárdosoknak, hanem a munkásoknak kell eldönteniük a kontinens jövőjét. „Az EU válságban van, a Munkáspárt másik Európát akar, olyat amelyben a nemzetek szuverén jogát tiszteletben tartják, a nemzetek megőrizhetik szuverenitásukat. Mi magyarul akarunk beszélni, gondolkodni és cselekedni" – mondta Thürmer Gyula. Hozzátette: a leghatározottabban elutasítja az Európai Egyesült Államok tervét, mert az csak az európai milliárdosok és a nagytőke, nem pedig az emberek érdekeit szolgálja.

A pártelnök szerint olyan Európát szeretne a Munkáspárt, amely nem csak a gazdagoknak jó, hanem a tömegek, a szegények, a dolgozók is jól érzik benne magukat. Európának és a magyarságnak pedig a tapasztalataik szerint akkor jó, ha békében él Oroszországgal, ezért fel kell oldani a szankciókat és le kell zárni a konfliktusokat.

Thürmer Gyula korábban Szlobodan Milosevics szerb majd jugoszláv elnök nagy szövetségese volt. A munkáspárti politikus 2000 előtt rendszeres vendég volt Belgrádban, s minden egyes alkalommal védelmébe vette a milosevicsi kisebbségi politikát – amely elől vajdasági magyarok tízezrei menekültek el ­– és elmarasztalta a magyar kormányt, amely szerinte félreismerte a szerb vezetőt.

 

Hozzászólások