Szíjjal, bottal, ostorral verte fiát egy maglódi férfi, sörétes puskával lövöldözött rá

Szíjjal, bottal, ostorral verte fiát egy maglódi férfi, sörétes puskával lövöldözött rá

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az apa szerint a fiú csak kitalálta a dolgokat, de a szakértők szerint a fiú szavahihető.

Kedden tárgyalta a Monori Járásbíróság a háromgyermekes K. József ügyét, a férfi öt éven keresztül ütötte-verte és kényszermunkásként tartotta a korábbi kapcsolatából született fiát egy maglódi tanyán – írja a 24.hu.

A fiút eredetileg az édesanyja nevelte, tíz évvel ezelőtt azonban az anya annyira beteg lett, hogy nem tudott tovább gondoskodni róla, ezért az apjához került. Innentől a fiú a férfi feleségével és két gyermekével élt egy fedél alatt, az apa idővel nem engedte neki, hogy az anyja rokonaival tartsa a kapcsolatot.

A férfi 2010 és 2015 között rendszeresen verte és rettegésben tartotta a gyereket, mindennapos volt, hogy szíjjal, bottal, ostorral vagy épp a vasvilla nyelével esett neki. Hajnaltól dolgoztatta a fiút a ház körül és a tanyán, ahol állattenyésztéssel foglalkozott, de nemcsak tanítás előtt, hanem utána is felnőtteknek való fizikai munkát végeztetett vele. A fiú, miután hazaért az iskolából, este 11-ig takarított a lovak, nyulak után, fát vágott, szénát gyűjtött és más mezőgazdasági munkákat végzett az apjánál dolgozó munkásokkal együtt. Ha az apja nem volt elégedett a munkájával, elverte.

A rendszeres bántalmazások nyomait a fiú tanárai és társai észlelték az iskolában, de a fiú mindig azt mondta a tanároknak és az őt ellátó orvosoknak, amit az apja betanított neki annak ellenére, hogy többször eltört a lába, és sörétes puskából származó lövési sérülések voltak a testén. A fiú később a vallomásában elmondta, hogy az apja békaügetésben szökdeltette, úgy lövöldözött rá az udvaron. A pszichológus szakértőknek pedig arról beszélt, hogy szexuálisan is bántalmazta az apja.

A gyerek testnevelésórákon nem öltözött együtt a társaival a rajta lévő sérülések miatt. Ha túlságosan látszottak a sérülései, akkor pedig nem is engedte iskolába az apja. Ahogy akkor sem, ha több munkáskézre volt szükség az állatok vagy a ház körül.

A fiú végül 2015-ben kért segítséget a rendőrségen, miután az apja előbb egy 70 centiméter hosszú nyújtófával, majd egy fakanállal, végül egy ostorral verte meg. Amikor a férfi felhagyott a veréssel, és elment aludni, a fiú kiszökött a házból, és segítséget kért a rendőrségen.

K. József korábbi vallomásában azt állította, hogy mintaapa. A keddi tárgyaláson is úgy beszélt mintha nem ő lenne, aki elkövette a borzalmakat. A férfi állítása szerint a fiú korábban a nevelőapjáról is azt állította, hogy bántotta, amikor pedig hozzájuk került, bukásra állt, de a felesége sokat tanult vele, így közepesre sikerült felzárkóznia. A férfi szerint a fiú azért állít róla ilyeneket, mert nem vette feleségül az édesanyját.

A meghallgatott szakértők szerint a fiú viszont átlagos intelligenciával rendelkezik, a történtek után évekig pszichoterápiára járt, és máig gyakran álmodik a verésekről és a vele történt borzalmakról. A szakértők szerint a szexuális bántalmazásokat kivéve életszerűek voltak a fiú állításai.

A következő tárgyalás május 28-án lesz. A vallomástól elzárkózó férfi akár 12 év börtönt is kaphat halmazati büntetések miatt.

Hozzászólások