szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közlönyben nem szerepelt, de a Magyar Nemzetnek azért megsúgták.

A Magyar Közlönyben pénteken jelent meg a hír, hogy – nem sokkal a világörökségről szóló UNESCO-szavazás előtt – kivette a világörökségi státuszra javasolt helyszínek közül az Óbudai-szigetet (Hajógyári-szigetet) a kormány.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet nem indokolta meg, hogy a Római Birodalom határai – a dunai limes magyarországi szakasza – UNESCO védettségre javasolt helyszínei közül miért éppen az egykori alsó-Pannónia provincia központjának – Aquincum – egyik legfontosabb helyszíne, az Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget) kerül le a listáról.

A mindig jól értesült Magyar Nemzetnek viszont kormányzati források ma elmondták: a kabinet azért döntött az Óbudai-sziget kivonásáról, mert a világörökségi minősítés Hadrianus palotájának korhű helyreállítását lehetetlenné tenné.

Az Óbudai-sziget jövőbeni hasznosításáról a kormány még nem döntött, de a korhű restauráció lehetőségét mindenképpen nyitva kívánja tartani. A sziget régészeti védelem alatt áll jelenleg is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényekkel reagálnak a vádakra a Színművészeti hallgatói

Tényekkel reagálnak a vádakra a Színművészeti hallgatói

Már öt érintett állítja: nem keresték őket az operettszínázi zaklatás miatt

Már öt érintett állítja: nem keresték őket az operettszínázi zaklatás miatt

Hatalmas viharok és felhőszakadások miatt adtak ki riasztást

Hatalmas viharok és felhőszakadások miatt adtak ki riasztást