Szépen megkérték a betörők a lakót, ne jelentse fel őket, hiába

Szépen megkérték a betörők a lakót, ne jelentse fel őket, hiába

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem túl sikeres betörőket tartóztattak le Esztergomban.

Két férfi letartóztatását rendelte el az Esztergomi Járásbíróság. A vád szerint a két férfi április 16-án éjjel egy esztergomi háznál jelent meg. Egyikük felhívta a ház lakóját, aki nem vette fel a telefont. Ezt követően a másik gyanúsított átugrott a kerítésen, majd az ajtókat próbálta feltörni, de nem járt sikerrel, ezért egy ablakot felfeszített, amin keresztül bejutott a házba. Átkutatta a szekrényeket, négy informatikai eszközt, telefonokat, karórákat, iratokat és készpénzt vett magához.

Ezt követően a hálószobában is kutatni kezdett, csakhogy a lakó ott volt és felébredt. A gyanúsított erre kimenekült a házból. A sértett utánaszaladt, az udvaron és a kerítésnél a földön fekve megtalálta és felismerte. Ezt követően a tettenért férfi arra igyekezett rávenni a sértettet, hogy ne szóljon a rendőrségnek és megígérte, hogy az eltulajdonított tárgyakat visszahozza.

Később a gyanúsítottak együtt visszaadták a sértettnek a tőle eltulajdonított tárgyakat, és mindketten próbálták rábeszélni a sértettet, hogy ne tegyen feljelentést.

Az ügyészség megállapította, hogy bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye mindkét gyanúsítottal szemben fennáll, ezért indítványozta a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítását. Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és az elkövetők letartóztatásának határidejét 2019. augusztus 18. napjáig meghosszabbította.

Hozzászólások