Központi véleménycikk jelent meg az összes kormányzati lapban arról, hogy hülyeség a kormánymédia központi vezérlése

Központi véleménycikk jelent meg az összes kormányzati lapban arról, hogy hülyeség a kormánymédia központi vezérlése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Mindez azután, hogy reggel megjelent az összes lapban ugyanaz az Orbán-interjú.

A sztori dióhéjban annyi, hogy megjelent a Népszavában egy cikk arról, hogy a lap információi szerint a teljes vidéki napilaphálózat is megszűnhet a jelenlegi formájában, a megyei napilapok megszűnésével a helyüket egy központilag szerkesztett újság venné át.

Itt arról a médiabirodalomról van szó, amiben például ma reggel ugyanaz az Orbán-interjú jelent meg („mondta lapunknak”-kitétellel). És ez a szerkesztési gyakorlat egyáltalán nem volt egyedi.

Ezután az összes Mediaworks-lapban (tehát az összes megyei lapban, plusz Magyar Nemzet) megjelent ugyanaz a véleménycikk, a Mediaworks tartalomfejlesztési vezetője, Pauska Zsolt tollából, Szomorú nap a magyar sajtó történetében címmel.

Ebben a szerző azt állítja, a Népszava cikke szemenszedett hazugság.

„Csak kérdezzük: ki az az eszement, aki elhiszi, hogy egy nyereséges, napi egymillió olvasót kiszolgáló médiahálózatot a tulajdonos tönkre akarna tenni? Nos, megvan már erre is a válasz: a Népszava. Szomorú nap ez a magyar sajtó történetében” – fejtegeti tovább a véleménycikk, ami megjelent az összes Mediworks-lapban.

Azaz központilag beszerkesztve az összes megyei lapban.

Hozzászólások