Karácsony Kálmán Olga indításáról: "Lesz még feladat a pártok közti bizalmi viszony helyreállításával"

Karácsony Kálmán Olga indításáról: "Lesz még feladat a pártok közti bizalmi viszony helyreállításával"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Karácsony Gergely örül, hogy nagyobb lesz a verseny, de nagyon máshogy értelmezi a pártok közti megállapodást, mint Gyurcsány Ferenc.

Az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje örül annak, hogy Kálmán Olga is elindul az előválasztáson, azonban Karácsony Gergely szerint ezek után "lesz még feladat a pártok közti bizalmi viszony helyreállításával", amely az elmúlt napokban meggyengült.

Karácsony egészen csütörtökig úgy tudta, a DK őt támogatja, majd váratlanul Dobrev Klára bejelentette, Kálmán Olga mögé állnak be az előválasztáson. Ennek hátteréről itt írtunk bővebben. Bár a DK azzal érvel, nem szegtek megállapodást, hiszen írásban, a többi párttal együtt azt vállalták, a második forduló győztesét támogatják, Karácsony ezt máshogy látja.

©

Az előválasztás első fordulóját az MSZP–Párbeszéd–DK–Szolidaritás azért szervezte, hogy megtalálja az általuk támogatott jelöltet. Ez volt a politikai értelme. A politikai megállapodást nagyon különböző módon értelmezzük a DK-val.

A pártok közti bizalmi deficitet mindenesetre nem érzi tragikusnak, a "cicaharccal" pedig nem akarja szórakoztatni a nyilvánosságot. Karácsony azt mondta, győzni akar az előválasztáson, nincs B terve, ahogy arról sem beszélt, bukása esetén mi lehet az MSZP–Párbeszéd-szövetséggel. Kálmán Olgáról azt mondta, jó kérdéseket tesz fel, de az majd kiderül, hogy városvezetőként vannak-e jó válaszai. Az esélyeit nem akarta latolgatni, azt mondta, majd a választók eldöntik, hogy olyan embert akarnak-e, aki két hónapja is városvezető akart lenni, vagy olyat, aki korábban ettől elzárkózott.

 

Karácsony a sajtótájékoztatón bejelentette azt is, a Partizán által szervezett vitán kívül további vitákat akar arról, a jelöltek hogyan akarják zöldebbé tenni a várost, mit tennének a lakhatási válság kezelésére, hogyan oldanák meg a közlekedést, és mit kezdenének az önkormányzati kézben lévő alap- és járóbetegellátással.

Hozzászólások