Van már közös jelölt Erzsébetvárosban, mégis elindulhat az LMP volt tagja is

Van már közös jelölt Erzsébetvárosban, mégis elindulhat az LMP volt tagja is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Moldován László korábban az LMP budapesti elnöke is volt. Azóta a pártból is kilépett.

Moldován Lászlóról június elején írtuk meg, hogy erős szavakkal búcsúzott az LMP-től. „Lemondtam az LMP Budapest Elnökség elnöki pozíciójáról. Ennek két fő oka van: 1. Az LMP gyalázatos szereplése az EP-választáson. 2. A pártpolitikának egyelőre vége. Újra csak Gyurcsány és Orbán között választhatunk.”

Most a Népszava azt írja, Moldován hiába lépett ki a pártból, függetlenként elindulhat polgármester-jelöltként a VII. kerületben. Az LMP volt budapesti elnöke és etikai bizottságának vezetője a lapnak erről csak annyit mondott, még nem tudja elindul-e, ugyanakkor több Facebook-csoportban megosztotta hétoldalas, erzsébetvárosi programját.

Amikor április közepén az MSZP–Párbeszéd, a DK és a Momentum felosztotta egymás között a budapesti kerületeket, a kerületet a DK és Niedermüller Péter kapta meg. Moldován ugyanakkor a Népszavának azt mondta, finoman szólva sincs kibékülve az ellenzék VII. kerületi jelöltjével.

Moldován 2014-ben is próbálkozott a kerületben, tavaly áprilisban is elindult az országgyűlési választáson, de csak háromezer szavazatot kapott, akkor a kerületet és a mandátumot azonban elvitte a DK és Oláh Lajos.

Hozzászólások