szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bíró Márk a most zárult parlamenti ülésszakban egyszer sem szólalt fel. És van öt miniszter is, akik szintén némák maradtak. A kormány szerint a minisztereknek nem is ez a dolguk.

Öt miniszter és 21 képviselő egyetlenegyszer sem szólalt fel az Országgyűlésben az elmúlt fél évben. A kormány szerint a minisztereknek nem is az a dolguk, hogy a parlamentben vitázzanak, őket legtöbbször a parlamenti államtitkárok képviselik. A néma képviselők között 17 fideszes van, köztük Bíró Márk, aki 2010 óta egyszer szólalt fel a törvényhozásban – akkor is véletlenül. Mellettük van még egy független, 1 MSZP-s és 3 jobbikos, akik nem kértek szót.

Az MSZP-ből Molnár Zsolt volt az egyetlen, aki nem szólalt fel, ő azt mondta az RTL Klub kérdésére, a bizottsági munkájára koncentrál, viszont megígérte, hogy a következő időszakban aktívabb lesz a patkóban is. Hadházy Ákos független képviselő viszont haszontalannak tartja a parlamenti vitát, ezért nem szólalt fel. Ő a mandátumát is csak később vette fel.

Az RTL Klub Híradójának gyűjtése szerint az öt néma miniszter:

  • Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter
  • Benkő Tibor honvédelmi miniszter
  • Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere
  • Pintér Sándor belügyminiszter
  • Rogán Antal, a kabinetiroda vezetője

Dömötör Csaba államtitkár azt mondta, a minisztereknek nem is az a dolguk, hogy a parlamentben tevékenykedjenek, ez a miniszterhelyettesek, parlamenti államtitkárok feladata.

A legtöbbször Rétvári Bence államtitkár emelkedett szóra, összesen 8 óránál is többet beszélt. Orbán Viktor 27-szer szólalt fel a mögöttünk hagyott ülésszakban. A legtöbbet felszólaló ellenzéki pedig a jobbikos Z. Kárpát Dániel.

(RTL Klub)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

Húsvét utánig fennmaradnak a korlátozások Olaszországban

Húsvét utánig fennmaradnak a korlátozások Olaszországban

Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja

Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja