Egy fideszes képviselő 2010 óta csak egyszer kért szót – akkor is véletlenül

Egy fideszes képviselő 2010 óta csak egyszer kért szót – akkor is véletlenül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bíró Márk a most zárult parlamenti ülésszakban egyszer sem szólalt fel. És van öt miniszter is, akik szintén némák maradtak. A kormány szerint a minisztereknek nem is ez a dolguk.

Öt miniszter és 21 képviselő egyetlenegyszer sem szólalt fel az Országgyűlésben az elmúlt fél évben. A kormány szerint a minisztereknek nem is az a dolguk, hogy a parlamentben vitázzanak, őket legtöbbször a parlamenti államtitkárok képviselik. A néma képviselők között 17 fideszes van, köztük Bíró Márk, aki 2010 óta egyszer szólalt fel a törvényhozásban – akkor is véletlenül. Mellettük van még egy független, 1 MSZP-s és 3 jobbikos, akik nem kértek szót.

Az MSZP-ből Molnár Zsolt volt az egyetlen, aki nem szólalt fel, ő azt mondta az RTL Klub kérdésére, a bizottsági munkájára koncentrál, viszont megígérte, hogy a következő időszakban aktívabb lesz a patkóban is. Hadházy Ákos független képviselő viszont haszontalannak tartja a parlamenti vitát, ezért nem szólalt fel. Ő a mandátumát is csak később vette fel.

Az RTL Klub Híradójának gyűjtése szerint az öt néma miniszter:

Dömötör Csaba államtitkár azt mondta, a minisztereknek nem is az a dolguk, hogy a parlamentben tevékenykedjenek, ez a miniszterhelyettesek, parlamenti államtitkárok feladata.

A legtöbbször Rétvári Bence államtitkár emelkedett szóra, összesen 8 óránál is többet beszélt. Orbán Viktor 27-szer szólalt fel a mögöttünk hagyott ülésszakban. A legtöbbet felszólaló ellenzéki pedig a jobbikos Z. Kárpát Dániel.

(RTL Klub)

Hozzászólások