A hungarista vezér azt mondja, ma a Fidesztől lehet megkapni a hungarista „light” verziót

A hungarista vezér azt mondja, ma a Fidesztől lehet megkapni a hungarista „light” verziót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

„Ha ugyanazt mondjuk, amit mindig is mondtunk, tíz vagy húsz évvel ezelőtt, arra ma mindenhol azt sütik rá, hogy fideszes vagy” – panaszkodott az egykori Pax Hungarica vezére.

A kormányközeli Mandiner készített interjút Domokos Endre Jánossal, a két éve önmagát feloszlató hungarista mozgalom, a Pax Hungarica vezetőjével. Már a címe is az, hogy „Nem igazán maradt számunkra tér”, Domokos pedig arról beszél, hogy

Ha ugyanazt mondjuk, amit mindig is mondtunk, tíz vagy húsz évvel ezelőtt, arra ma mindenhol azt sütik rá, hogy fideszes vagy. És nekem az kicsit ciki, ha ugyanazt mondom, mint az Orbán. Ha a kormány az üzeneteink nagy részét beemeli a saját kommunikációjába, akkor azzal mi valahogy feleslegessé válunk.

Domokos Szálasiról, a holokausztról és Jézusról is beszél az interjúban, majd azt mondja, a hungarizmusnak a „2019-es Magyarország számára is van üzenete”, csak

a 2019-es Magyarország nem igazán kíváncsi erre az üzenetre, mert elég neki az, amit a Fidesztől kap, tehát a light verzió.

Szerinte a hungarizmus hibernálva van, mert:

Addig itt egy hungarista jellegű mozgalomnak nincs mozgástere, nincs keresnivalója, amíg az Orbán egy olyan látványos hibát, olyan égbekiáltó árulást el nem követ a nemzet ellen, amely mindenki számára nyilvánvaló. A szélsőjobb megnyilatkozásainak döntő többsége ezért most arról szól, hogy mi nem vagyunk a Fidesz. Ami nagyon nehéz, mert mindketten nagyjából ugyanazokat a témaköröket dolgozzák fel.

Hozzászólások