Nem fogadták el Gyárfás lemondását a FINA-ban és a LEN-ben

Nem fogadták el Gyárfás lemondását a FINA-ban és a LEN-ben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A két vizes sportokat tömörítő szövetség vezetői a bírósági döntésig kitartanak a gyilkosságra való felbujtással megvádolt sportvezető mellett.

Felajánlotta Gyárfás Tamás, hogy lemond a Nemzetközi Úszószövetségben (FINA) és az Európai Úszó Ligában (LEN) betöltött tisztségeiről, ám ezt a két szervezet vezetői nem fogadták el – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap azt írja, Cornel Marculescu és Paolo Barelli azt hangsúlyozták, hogy amíg a bíróság nem dönt az ügyben, ez így is marad.

Mindkét vezető az ártatlanság vélelmével indokolta álláspontját.

Gyárfás a lap kérdésére azt közölte, hogy a vádemelés napján mind a FINA-igazgató, mind a LEN-elnök felhívta telefonon, és támogatásukról biztosították.

Amikor felvetették Gyárfásnak, nem vet-e rossz fényt az országra, ha olyasvalak képviseli Magyarországot nemzetközi tárgyalásokon hazánkat, akit gyilkossági ügyben vádoltak meg, kijelentette: ártatlannak tartja magát, és biztos abban, hogy a bírósági eljárás az ő igazát támasztja majd alá.

Gyárfás ellen július 30-án emelt vádat a Fővárosi Főügyészség felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt a Fenyő-gyilkosság ügyében.

Hozzászólások