Egy férfi szerint roma származása miatt nem engedték be a feleségét egy pécsi diszkóba

Egy férfi szerint roma származása miatt nem engedték be a feleségét egy pécsi diszkóba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hely szerint a nő ruhájával volt a baj, a férfi szerint azt mondták nekik, hogy a roma viseletre emlékeztet a ruhája, és ez a baj.

Egy férfi állítása szerint roma származása miatt nem engedték be feleségét egy pécsi szórakozóhelyre.

Az RTL Klub beszámolója szerint a pár szombaton szeretett volna egy belvárosi diszkóba bejutni, de még mielőtt jegyet vehettek volna, a biztonságiak kitessékelték őket. A férfi elmondása szerint ekkor rákérdezett, hogy azért van-e ez, mert a felesége roma származású, mire a biztonságiak azt mondták neki, hogy igen.

Mivel a párral ez már a harmadik eset volt az elmúlt években, ezért az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulnak.

A szórakozóhely tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni, de azt mondta, hogy nem a származása miatt vezették ki a nőt, hanem mert a ruhája, "a virágos mintás buggyos szoknyája" a jegyszedő szerint megsértette a házirendben rögzített öltözködési szabályokat. A férfi a Facebookon azóta arról írt, hogy a felesége ruháját azért kifogásolták, mert a roma viseletre emlékeztetett.

Az üzletvezető szerint a származása miatt nem tiltottak ki aznap senkit, ugyanis több roma vendég is mulatott náluk, és a hely alkalmazottai között is vannak roma származásúak.

Mivel a férfi a Facebookon egy videóban be is számolt az esetről, ezért a szórakozóhely üzletrontás miatt pert indít ellene.

Hozzászólások