Egy 82 éves pornófilmes statisztával játszatta az unoka a megölt nagyapja szerepét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A nagyapa tetemét a rendőrök két évvel később egy kukában találták meg.

Vádat emelt az ügyészség egy 28 éves férfi ellen, aki 2015. tavaszán megölte nagyapját, hogy ne bukjon le előtte valódi életvitele miatt. Az unoka el akarta titkolni, hogy otthagyta a főiskolát, eladta a nagyapjától kapott lakást, és emellett meg akarta szerezni az idős férfi lakását, autóját és nyugdíját is. Egy szóváltás után ölte meg a nagyapját annak XI. kerületi lakásában, majd a garázsban elrejtette a holttestet.

Miután eladta a lakást, a holttestet 2016. augusztusában egy kőbányán bérelt garázsba szállította át, a rendőrség csaknem egy év múlva találta meg a tetemet, egy kukában.

Az unoka a gyilkosság után rávett egy felnőtt filmekben statisztaként többször szereplő - e körből általa ismert - 82 éves férfit arra, hogy az elhunyt nagyapjának adja ki magát. Az idős férfi nem tudott a nagyapa haláláról, de csináltatott magának egy hamis személyi igazolványt, amellyel lakáseladásnál a nagyapának adta ki magát, és elintézte, hogy az unoka elektronikusan hozzáférhessen a nagyapja nyugdíjához.

A Fővárosi Főügyészség most emelt vádat a két férfi ellen. Ha az unoka a bírósági előkészítő ülésen beismeri tettét és lemond a tárgyalás jogáról, 20 év fegyházbüntetést kaphat, míg a csalásokban részt vevő bűntársára 2,5 év börtönbüntetést kért az ügyészség.

Hozzászólások