A Jobbik megyei listáján tűnt fel az egykor zsidózó képviselőjük

A Jobbik megyei listáján tűnt fel az egykor zsidózó képviselőjük

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A debreceni jelöltségtől visszalépett Kulcsár Gergely, most a megyei közgyűlésben landolhat.

Felfért a Jobbik Hajdú-Bihar megyei listájára Kulcsár Gergely, aki korábban egyéniben indult volna Debrecenben képviselőjelöltként az önkormányzati választáson. Az Index szúrta ki, hogy a Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint a Jobbik Hajdú-Bihar megyei listájának második helyén vették nyilvántartásba, ami befutó hely lehet.

Kulcsár volt az, aki még parlamenti képviselőként beleköpött a dunai rakparton felállított vascipők egyikébe, majd erről „viccesen” annyit írt, hogy „egy kis feltöltődésre vágyott”. 2012-ben pedig azt kérdezte egy levélben frakciótársaitól: „megvan rá az esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?”

Augusztus végén végül visszalépett debreceni egyéni jelöltségtől, miután nyilvánosságra kerültek a korábbi nyilatkozatai. Mint írta, nem szeretné, ha a személye elleni támadások rontanák a pártszövetség választási esélyeit.

Debrecenben nem együtt indul a teljes ellenzék, a Jobbik, a Momentum és az LMP egymással összefogva indított jelölteket, a DK, az MSZP és a Párbeszéd pedig külön jelöltekkel készül.