Az M2-es autóúton úgy fogják vágni a szalagot, hogy még el sem készült

Az M2-es autóúton úgy fogják vágni a szalagot, hogy még el sem készült

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több szalagot is átvághatnak a választásokig az év végére elkészülő úton. Zajlik az önkormányzati kampány.

Darabokban adják át a felújított M2-es utat, a szalagvágásokat több szakaszon még az október 13-ra kiírt önkormányzati választások előtt megtartják – írja a Magyar Hang a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt.levelére hivatkozva, amit Dunakeszi fideszes polgármesterének, Dióssi Csabának küldtek.

Az is kiderült, hogy a teljes útszakaszt mégsem lehet majd használni, mert a beruházás csak év végére lesz kész.

Szeptember 30-án várható a kétszer két sávosra fejlesztett autóút forgalomba helyezése, Dunakeszin a Kossuth Lajos utcánál lévő, Dunakeszi-oldali csomóponti ág, illetve a 2. sz. főutat és az M2 gyorsforgalmi utat összekötő út átadása.

Október közepére csúszik a Fóti úti felüljáró átadása, majd a Fóti út fóti oldalán lévő körforgalom és lehajtó ág forgalomba helyezése. A beruházás vége csak az év végére várható.

A levélből az is kiderült, hogy hiába a bővítés, nem lehet majd minden szakaszon 110-el haladni. A NIF és a Magyar Közút azt javasolja, hogy az átadott M2-esen az M0-s a Dunakeszi-Fót csomópont között 80 kilométeres sebességkorlátozást vezessenek be. Onnan Vác déli csomópontjáig viszont 110-et ajánlanak.

Az M2-es felújítását és bővítését a Strabag Építő Kft. és Strabag AG alkotta konzorcium nyerte közbeszerzési eljáráson – írta akkori közleményében a NIF. A fejlesztés nettó értéke 32,9 milliárd forint.

Hozzászólások