Indul a per: a kretén prolinak nevezett Nagy Blankát békítik Bayer Zsolttal

Indul a per: a kretén prolinak nevezett Nagy Blankát békítik Bayer Zsolttal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bíróság előtt kell(ene) bocsánatot kérnie pénteken Bayer Zsoltnak Nagy Blankától, amiért többek közt „kretén, barom állat”-nak és „nyomorult, rohadt, kis proli”-nak nevezte az ellenzéki tüntetéseken ismertté vált diáklányt. De még ha tőle meglepő módon mea culpázna is a lovagkereszttel kitüntetett kormányoldali publicista, Nagy Blanka döntheti el, elfogadja-e a bocsánatkérést. Ha a békítés sikertelen, folytatódik a becsületsértés miatti eljárás.

Babonások számára nem túl ideális időpontban, péntek 13-án, 13 órakor lesz az első felvonása annak a bírósági eljárásnak, amit Nagy Blanka kezdeményezett Bayer Zsolttal szemben becsületsértés miatt – tudtuk meg a diáklány ügyvédjétől, Litresits Andrástól.

Nagy Blanka amiatt élt magánváddal a kormányoldali publicistával szemben, mert még januárban, az azóta beolvasztott Echo Tv-ben Bayer a tőle megszokott stílusérzékkel többek közt „szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli”-nak nevezte. Az akkor még gimnazista lány amiatt lett ismert – és került a NER-média kereszttüzébe –, hogy egy tüntetésen trágár szavakat használva beszélt Áder Jánosról.

Az eljárás első lépéseként pénteken egy nem nyilvános, békítő tárgyalást tartanak a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol Bayer Zsoltnak megadják a lehetőséget, hogy bocsánatot kérjen a becsületében megsértett Nagy Blankától.

Litresits ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy ez megtörténik, ha pedig mégis, szerinte akkor is kevés lenne. „A tévében, ország-világ előtt tette ezeket a kijelentéseket, ha egy zárt tárgyalóteremben azt is mondaná, hogy bocsánat, hol fedi a kettő egymást?” – tette fel a kérdést az ügyvéd. Megint más helyzet lenne szerinte, ha Bayer ugyanúgy a széles nyilvánosság előtt kérne elnézést, abban az esetben ügyfele „talán fontolóra venné, hogy megbocsásson és ejtse a magánvádat”. Litresits – aki az MSZP delegáltja a Nemzeti Választási Bizottságban – azt követően lett a lány ügyvédje, hogy az MSZP jogi segítséget ajánlott fel neki, Nagy Blanka azóta a Momentum jelöltjeként indul az önkormányzati választáson Kiskunfélegyházán.

Az eljárás szabályai szerint, ha megtörténik a bocsánatkérés, és annak elfogadásával a békítés, akkor a magánvádas büntetőügy itt véget is érne – de kiderül pénteken, hogy Bayer egyáltalán megjelenik-e a bíróság előtt, és hajlandó-e megbánást mutatni.

Korábban hasonlóan ordináré megjegyzései miatt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is beperelte Bayert, de hiába nyert ellene, a publicista nem volt túl együttműködő az ítélet végrehajtásában, sőt még a nem a javára döntő bíróságot is kiosztotta.

Bayer Zsolt az Echo tévében
©
Hozzászólások