A mátészalkai kórház parkolójában elesett az idős orvos, másnap meghalt

A mátészalkai kórház parkolójában elesett az idős orvos, másnap meghalt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nyugalmazott neurológust a baleset után megvizsgálták, majd a pszichiátriára küldték, ahol elhunyt. A fia szerint nem kapott megfelelő ellátást.

Feljelentést tett az apja halála miatt egy mátészalkai férfi. A nyugdíjas mátészalkai neurológus, Cs. Román egy hónappal ezelőtt elesett a mátészalkai kórház parkolójában, és beütötte a fejét. A neurológus korábban osztályvezetőként dolgozott abban a kórházban, éppen beteg feleségét vitte az ügyeletre, amikor balesetet szenvedett. Cs. Norbert, az orvos fia az Indexnek elmondta, hogy az esés után az édesapja nagyon zavart volt, nehezen vette a levegőt, nehezen kommunikált, ennek ellenére a sürgősségin azt mondta az orvosnak, nincs semmi baja.

"Összevissza küldözgették az osztályok között, volt a sürgősségin, a neurológián és a belgyógyászaton is, de nem volt állandó monitoros megfigyelés alatt" – mondta a fia.

Végül azt mondták a családnak, vigyék át az idős férfit a nagykállói pszichiátriára, ahol kezelni tudják esetleges altatófüggését. A család úgy döntött, hogy inkább a nyíregyházi pszichiátriára viszik az idős neurológust, ott viszont egy nappal később meghalt.

Cs. Norbert azt mondta,

senki nem tudja a halál okát. Még a mátészalkai kórházban infarktus gyanúját is felvetették, de későbbi elhalálozási helyén Nyíregyházán nem tudták megállapítani, hogy miért halt meg. Igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elrendeltek.

Cs. Román fia feljelentést tett a halál körülményeik furcsasága miatt, a rendőrség eljárást indított az ügyben. A mátészalkai kórház a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház része, annak sajtófőnöke a lapnak azt mondta, betegpanasz vagy hatósági megkeresés után mindig belső vizsgálat indul, folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.