Közel hatvan év börtönt kaptak az elkábult lányt megerőszakoló borsodi férfiak

Közel hatvan év börtönt kaptak az elkábult lányt megerőszakoló borsodi férfiak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egyikük azt állította, hogy a lány beleegyezésével történt minden.

A Debreceni Ítélőtábla jogerősen több mint ötven év börtönre ítélte azt a hét férfit, akik 2017 nyarán elkábítottak, majd megerőszakoltak egy 16 éves lányt Kesznyétenben. 

A bíróság a felnőttkorú vádlottak közül az egyiket 10 év, másikat 9 év 6 hónap, két vádlottat 9 év, további két vádlottat 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, egyedül az elkövetéskor még 16 évnél fiatalabb VIII. rendű vádlott esetében enyhített a Miskolci Törvényszék korábbi ítéletén, ő 4 év helyett 2 és fél évet kapott. Az ítélet ellen I., II., III., IV., V., VI. és VIII.r. vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A VII.r. vádlott szexuális erőszak bűntette vád alóli felmentő ítélete jogerőre emelkedett.

2019 márciusában a férfiak egy romos házba vitték magukkal a lányt, miután elszívattak vele egy drogot tartalmazó cigarettát. A lány annyira elbódult, hogy alig tudott lépni és a beszéd is nehezére esett. A férfiak bevitték a lakatlan házba, majd az egyikük ölelgetni kezdte a tinilányt. A lány a drog miatt nem tudott védekezni, ezt észlelve két férfi megerőszakolta, majd a helyszínre érkező harmadik társuk is erőszakoskodott vele.

Időközben egy újabb férfi érkezett a házhoz, aki bevitte a lányt az egyik társa lakásába, ahol többen lefogták és bántalmazták. A Debreceni Ítélőtáblán megtartott másodfokú tárgyaláson csak négy férfi jelent meg az erőszakolók közül, a többiek már korábban jelezték, hogy nem kívánnak részt venni a tárgyaláson.

Az elsőrendű vádlott az utolsó szó jogán azzal védekezett, hogy csupán kétszer tíz percet töltött a házban és ezalatt semmit sem csinált. Egy másik erőszakoló pedig azt állította, hogy szó sem volt erőszakról és a kislány beleegyezésével történt minden. A bíró szerint viszont teljesen egyértelmű, hogy megerőszakolták a lányt, hiszen megpofozták és leszorították az aktus során.

Hozzászólások