szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pedig a jobbikos Jakab Péter töretlenül próbálkozott vele.

Bár a kormány nem szimpatizál a bevándorlókkal, és erről rendszerint be is számol, azt továbbra sem hajlandók elárulni, pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon.

A téma a jobbikos Jakab Péter kedvence, aki az elmúlt napokban háromszor kérdezte meg a kormányt erről, konkrét választ ugyanakkor egyetlen alkalommal sem kapott. A humoros levelezést a 444 osztotta meg.

A jobbikos Jakab először július 22-én kérdezte meg Varga Mihály pénzügyminisztert a vendégmunkások számáról. "Két év alatt megnégyszereződött az EU-n kívülről érkezett, Magyarországon legálisan munkát vállaló emberek száma. Az idei keret 57 ezres, kétezerrel magasabb, mint a 2018-as adat. Ez a szám feltehetően magasabb, hiszen nincs benne a 37 hiányszakmában elhelyezkedő külföldi munkavállaló, akik külön engedély nélkül is dolgozhatnak" – írta levelében.

Válasz két hét múlva érkezett, de nem Vargától, nevében az államtitkára, Bodó Sándor jelentkezett, aki azt írta, "a kormány továbbra is a magyar emberek foglalkoztatását és képzését tekinti elsődleges feladatának. (...) A hazai munkaerőpiacot kvóta védi, amit a hazai vállalkozások nem használnak ki."

Jakab néhány nap után újra elküldte kérdéseit Vargáéknak, de már azzal a címmel, hogy "Miért titkolja a Pénzügyminisztérium, hány vendégmunkás dolgozik ma Magyarországon?". Ekkor is Bodó válaszolt, de most már csak annyit, hogy az előző válaszát "változatlanul fenntartja".

Jakab szeptember 2-án harmadjára is bepróbálkozott, ekkor pedig már az "Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?" címmel küldte el a levelet. Akkor azonban már nem Bodó, hanem Tállai András államtitkár ragadt tollat, aki viszont megint csak annyit írt, hogy hogy a korábbi választ "változatlanul fenntartják".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milyen fülhallgatót vegyek? Mit tud az AirPods Pro, milyen a legújabb Samsung? És a Huawei?

Milyen fülhallgatót vegyek? Mit tud az AirPods Pro, milyen a legújabb Samsung? És a Huawei?

Simán hozta a rangadót a Fradi

Simán hozta a rangadót a Fradi

Közúti rakéta 4 ajtóval: 900 lóerős lett a Mercedes-AMG GT63 S

Közúti rakéta 4 ajtóval: 900 lóerős lett a Mercedes-AMG GT63 S