Harmadik próbálkozásra sem árulta el a kormány, hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon

Harmadik próbálkozásra sem árulta el a kormány, hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pedig a jobbikos Jakab Péter töretlenül próbálkozott vele.

Bár a kormány nem szimpatizál a bevándorlókkal, és erről rendszerint be is számol, azt továbbra sem hajlandók elárulni, pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon.

A téma a jobbikos Jakab Péter kedvence, aki az elmúlt napokban háromszor kérdezte meg a kormányt erről, konkrét választ ugyanakkor egyetlen alkalommal sem kapott. A humoros levelezést a 444 osztotta meg.

A jobbikos Jakab először július 22-én kérdezte meg Varga Mihály pénzügyminisztert a vendégmunkások számáról. "Két év alatt megnégyszereződött az EU-n kívülről érkezett, Magyarországon legálisan munkát vállaló emberek száma. Az idei keret 57 ezres, kétezerrel magasabb, mint a 2018-as adat. Ez a szám feltehetően magasabb, hiszen nincs benne a 37 hiányszakmában elhelyezkedő külföldi munkavállaló, akik külön engedély nélkül is dolgozhatnak" – írta levelében.

Válasz két hét múlva érkezett, de nem Vargától, nevében az államtitkára, Bodó Sándor jelentkezett, aki azt írta, "a kormány továbbra is a magyar emberek foglalkoztatását és képzését tekinti elsődleges feladatának. (...) A hazai munkaerőpiacot kvóta védi, amit a hazai vállalkozások nem használnak ki."

Jakab néhány nap után újra elküldte kérdéseit Vargáéknak, de már azzal a címmel, hogy "Miért titkolja a Pénzügyminisztérium, hány vendégmunkás dolgozik ma Magyarországon?". Ekkor is Bodó válaszolt, de most már csak annyit, hogy az előző válaszát "változatlanul fenntartja".

Jakab szeptember 2-án harmadjára is bepróbálkozott, ekkor pedig már az "Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?" címmel küldte el a levelet. Akkor azonban már nem Bodó, hanem Tállai András államtitkár ragadt tollat, aki viszont megint csak annyit írt, hogy hogy a korábbi választ "változatlanul fenntartják".

Hozzászólások