Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

Még trombitáltak is a gyerekek Boldog István fideszes politikus keddi cserkeszőlői parkolóavatásán. Egy olvasónk arról küldött képet, hogy szerdán már fel is bontották az átadott parkoló egy részét. Utánajártunk a dolognak, és kiderült, a most átadott "innovatív parkolóból" még a fák és a lámpák is hiányoznak.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Kedden Boldog István fideszes képviselő Cserkeszőlőn ünnepélyes keretek között, a helyi ifjúság színe-java előtt átadott egy 56 férőhelyes parkolót, egy kisfiú még trombitált is a képviselőnek. A gyerekek kampányban történő szerepeltetésének ombudsmani ellenzésére rendre fittyet hányó fideszes politikusok újabb akciója most egy másik mozzanattal bővült, mondhatni teljesedett ki: olvasónk fotókat küldött arról, hogy a vadonatúj, nemzetiszín szalaggal átadott parkolót felbontották, mert nem sikerült a kábelezési munkálatokat és Boldog képviselő naptárját tökéletes szinkronba hozni.

©
©

Boldog egyébként elhallgatta, hogy a parkoló innovatív, ez a jelző az esemény, az átadó meghívójában szerepel. A parkoló nettó költsége 47 millió forint, amiből 10 millió EU-s támogatás – ezt a tényt nem hangsúlyozta túl Boldog István a posztjában.

Az olvasónktól kapott képek után beszéltünk Cserkeszőlő alpolgármesterével, Illési Sándor Lászlóval, aki megerősítette, valóban történtek kábelfektetési munkálatok, a település belterületén és külterületének egy részén építik ki az internetes gerinchálózatot, mely által az egész településen elérhető lesz a szélessávú internet.

A parkoló 1,5-2 nm-es területét a térkövet azért kellett felbontani, hogy

az iskolába be lehessen vezetni a vezeték leágazását.

Illési hangsúlyozza, senkit nem ért kárt, az alvállalkozó helyreállítja az eredeti állapotot. Megkérdeztük tőle, miért adták át előbb a parkolót, majd utána bontották fel újra, erre azt mondta, mindenki ütemterv szerint dolgozik.

Kérdésünkre, hogy a parkoló miért innovatív, Illési elmondta, azért, mert napelemes lámpák lesznek benne, amelyeket 2-3 hét múlva állítanak fel (az önkormányzati választás előtt tehát még kinézhet egy újabb átadás – a szerk.), és a fásítás sem történt meg, a kertészeti munkálatokat végző cég csak a vegetációs időszak végén, október végén, november elején fogja elültetni a parkolóba szánt fákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a sportakadémiáknak is van miniszteri biztosuk

Már a sportakadémiáknak is van miniszteri biztosuk

Kicsinálta a vírus a fővárosi fürdőket, csoportos létszámleépítés jön

Kicsinálta a vírus a fővárosi fürdőket, csoportos létszámleépítés jön

Megtört a lendület: a kormány csak a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra

Megtört a lendület: a kormány csak a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra