Kiderült, Boldog István fideszes képviselő egy félkész parkolót adott át a gyerekek gyűrűjében

Kiderült, Boldog István fideszes képviselő egy félkész parkolót adott át a gyerekek gyűrűjében

Utolsó frissítés:

Dercsényi Dávid Szerző:

Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Még trombitáltak is a gyerekek Boldog István fideszes politikus keddi cserkeszőlői parkolóavatásán. Egy olvasónk arról küldött képet, hogy szerdán már fel is bontották az átadott parkoló egy részét. Utánajártunk a dolognak, és kiderült, a most átadott "innovatív parkolóból" még a fák és a lámpák is hiányoznak.

Kedden Boldog István fideszes képviselő Cserkeszőlőn ünnepélyes keretek között, a helyi ifjúság színe-java előtt átadott egy 56 férőhelyes parkolót, egy kisfiú még trombitált is a képviselőnek. A gyerekek kampányban történő szerepeltetésének ombudsmani ellenzésére rendre fittyet hányó fideszes politikusok újabb akciója most egy másik mozzanattal bővült, mondhatni teljesedett ki: olvasónk fotókat küldött arról, hogy a vadonatúj, nemzetiszín szalaggal átadott parkolót felbontották, mert nem sikerült a kábelezési munkálatokat és Boldog képviselő naptárját tökéletes szinkronba hozni.

©
©

Boldog egyébként elhallgatta, hogy a parkoló innovatív, ez a jelző az esemény, az átadó meghívójában szerepel. A parkoló nettó költsége 47 millió forint, amiből 10 millió EU-s támogatás – ezt a tényt nem hangsúlyozta túl Boldog István a posztjában.

Az olvasónktól kapott képek után beszéltünk Cserkeszőlő alpolgármesterével, Illési Sándor Lászlóval, aki megerősítette, valóban történtek kábelfektetési munkálatok, a település belterületén és külterületének egy részén építik ki az internetes gerinchálózatot, mely által az egész településen elérhető lesz a szélessávú internet.

A parkoló 1,5-2 nm-es területét a térkövet azért kellett felbontani, hogy

az iskolába be lehessen vezetni a vezeték leágazását.

Illési hangsúlyozza, senkit nem ért kárt, az alvállalkozó helyreállítja az eredeti állapotot. Megkérdeztük tőle, miért adták át előbb a parkolót, majd utána bontották fel újra, erre azt mondta, mindenki ütemterv szerint dolgozik.

Kérdésünkre, hogy a parkoló miért innovatív, Illési elmondta, azért, mert napelemes lámpák lesznek benne, amelyeket 2-3 hét múlva állítanak fel (az önkormányzati választás előtt tehát még kinézhet egy újabb átadás – a szerk.), és a fásítás sem történt meg, a kertészeti munkálatokat végző cég csak a vegetációs időszak végén, október végén, november elején fogja elültetni a parkolóba szánt fákat.

Hozzászólások