Gulyás: Nincs okom, hogy ne higgyek Borkainak
percről percre

Gulyás: Nincs okom, hogy ne higgyek Borkainak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magánügy, viszont erkölcsileg helytelen és elítélendő Borkai Zsolt adriai hajóútja – mondta a kiszivárgott felvételekről Gulyás Gergely a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a sajtó kettős mércét alkalmaz, és ő egyébként sem számolna be olyan ügyekről, amelyeknek nincs politikai vonzata. A magyar kormány nem tud róla, hogy Várhelyi Olivér másik portfóliót kapna az Európai Bizottságban, és a törököket figyelmeztető uniós nyilatkozatot sem vétóztuk meg.

1 2
Sorrend megfordítása

Simonka Györgyöt megilleti az ártatlanság vélelme

A 24.hu írta meg, Simoka György fideszes országgyűlési képviselő a vád szerint több részletben összesen 24 millió forint kenőpénzt fizetett ki azért, hogy a cégeinél indult adóhatósági vizsgálatokat leállíttassa.

Gulyás emlékeztetett rá, hogy folyik az eljárás, és mindenkit megillet a jogerős ítéletig az ártatlanság vélelme, így Simonka Györgyöt is.

„Nincs okom, hogy ne higgyek Borkai Zsoltnak”

Az ATV arról kérdezett, hogy a Borkai-videónak mi köze van a keresztény szabadsághoz.

„Semmilyen” – adott rövid választ Gulyás Gergely.

A miniszter szerint ugyanakkor nincs oka, hogy ne higgyen Borkai Zsoltnak, aki azt állítja, hogy nem drogozott és nem vett részt korrupcióban sem. A győri polgármester ráadásul nem is osztott uniós pénzeket.

Gulyás megismételte, hogy a sajtó teljes gátlástalansággal ront neki azoknak is, akik nem közszereplők, így a videón szereplő nőknek is. Szerinte jogszerűen, más forrásból, hasonló támogatásokat több százezren kaptak Magyarországon és nem feltételezné, hogy bárki hasonlót tett volna érte. Azt pedig kettős mércének tartja, hogy csak a Borkai-videóról van szó a nyilvánosságban.

Felvételek mindkét oldalon vannak, korrupció csak az egyiken

A miniszter arra is rámutatott, hogy bár leleplező videók mindkét oldalon vannak, korrupciós ügyekről „mégis csak a balliberális képviselők vallanak” – utalt a kispesti Lackner Csabáról kikerült felvételekre.

Gulyás egyetért Tarlós Istvánnal abban, hogy ami történt, rendkívül káros a politikai és az önkormányzati világ megítélésére. Ugyanakkor bármilyen szocialista korrupciós ügyet látnak, az a politika egészét nem töltheti el kárörömmel, mert azt mutatja, hogy a balliberális oldalon egészen eldurvult belső ügyek vannak.

A Borkai-videó magánügy, de helytelen és erkölcsileg elítélendő

Természetesen nem maradhatott ki a Borkai-ügy sem. Gulyás azzal kezdte, hogy eddig Magyarországon a magánélet bizonyos határait az ezzel kapcsolatos vádaskodások nem lépték át, még a Wittinghoff-ügy után sem. A Borkai-ügy után azonban ez alapvetően megváltozott, mutatott rá Gulyás.

„Szerintem az ott látható ügyek magánügyek, viszont helytelen és erkölcsileg elítélendő” - mondta.

Gulyás Gergely a sajtónak is üzent, szerinte ugyanis a lapok átléptek bizonyos határokat a felvételek közlésével. Úgy tűnik, hogy új világ van, mindenkinek erre kell felkészülni.

„A magyar politikai élet mélypontját jelenti az is, hogy megtörtént és az is, hogy ilyen szinten foglalkoznak vele” – tette hozzá.

Ugyanakkor Gulyás szerint a saját szabadidejében mindenki azzal tölti az idejét, amivel akarja, ebben semmi korrupciót nem lát. Gulyás cáfolta azokat a híreket, hogy Orbán Viktor a következő napokban Győrbe látogatna. Szerinte a videó politikai megrendelésre készült, de ő nem látta korábban.

Nemesi Pálnak nincs felelőssége a Szeviép-ügyben

Hogyan támogathat Orbán Viktor egy olyan jelöltet Szegeden, aki üzletelt a Szeviéppel, miközben Botka Lászlót épp ezért támadják - kérdezte az RTL Klub. Gulyás szerint ezzel nincs semmi gond, a kormánypártok szegedi jelöltjének gazdasági tevékenyéségt soha semmilyen kritikaa nem érte. Az, hogy valaki alvállalkozóként szerződött a Szeviéppel, annak semmi köze a botrányhoz, hiszen őt semmivel nem támadják. Nemesi Pálnak a Szeviép-ügyben semmmilyen felelőssége nincs – mondta Gulyás.

Karácsony Gergely nem véletlenül hallgat Zuglóról

Sok bejelenteni való most nem volt, Gulyás Gergely tíz perc után rögtön áttért a kérdésekre, elsőként az M1 érdeklődött Karácsony Gergelyről, valamint a kispesti videókról. Utóbbiról Gulyás azt mondta: érdeklődéssel figyeli, hogy Kispest polgármesterének mennyi idejébe telik megismerni saját jelöltjét egy videón. Karácsony Gergelynek is bevitt egy mélyütést: szerinte nem véletlenül halgat arról a kampányban, ami az elmúlt 5 évben zuglóban történt.

Újabb kétmilliárd forint nagycsaládos autókra

A családvédelmi akciótervet is bővítik: további kétmilliárd forintot biztosítanak az új autók vásárlására - jelentette be Gulyás. Eddig több mint 40 ezer igénylést nyújtottak be babaváró támogatásra, és már 30 ezer szerződést meg is kötöttek, ennek 80 százaléka a legmagasabb összegről, 10 millió forintról szól. Nagycsaládos autókra eddig 16 ezer kérelmet nyújtottak be, eddig eddig 9000 határozat született. Ezeknek

24 százalékba Dacia, 10 százaléka pedig Skoda.

A kormány is támogatja Várhelyi Olivért

Elkezdődött a kormányinfó. Gulyás Gergely azzal indított, hogy a kormány is támogatja Várhelyi Olivér jelölését az Európai Bizottságba, bár szerintük Trócsányi Lászlónak is egyértelmű legitimizációja volt. A miniszter szerint a magyar jelöltet jogsértő módon vádolták meg összeférhetetlenséggel, mert vörös posztó volt az Európai Parlament számára bevándorlásellenessége.

Két hete Greta Thunberg volt a téma

Két hete volt utoljára kormányinfó, Gulyás Gergely akkor több bejelentést is tett, a többi közt Ahmed H. kitoloncolásáról, a középiskolás diákok nyelvtanulását segítő programról és a budapesti aluljárók éjszakai lezárásáról. Szintén ekkor beszélt arról, hogy Greta Thunberg "beteg kisgyerek", akit egyesek felhasználnak.

Kormányinfó: Gulyás Gergely szerint Greta Thunberg "beteg kisgyerek", akit felhasználnak egyesek

Egyre fokozódik a kampány az önkormányzati választások előtt, közeledik a Trócsányi-féle uniós meghallgatás - itt a Kormányinfó Gulyás Gergellyel, kövessék velünk élőben! Cikkünk frissül.

1 2
Hozzászólások