szerző:
hvg.hu

Magánügy, viszont erkölcsileg helytelen és elítélendő Borkai Zsolt adriai hajóútja – mondta a kiszivárgott felvételekről Gulyás Gergely a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a sajtó kettős mércét alkalmaz, és ő egyébként sem számolna be olyan ügyekről, amelyeknek nincs politikai vonzata. A magyar kormány nem tud róla, hogy Várhelyi Olivér másik portfóliót kapna az Európai Bizottságban, és a törököket figyelmeztető uniós nyilatkozatot sem vétóztuk meg.

1 2
Sorrend megfordítása

Simonka Györgyöt megilleti az ártatlanság vélelme

A 24.hu írta meg, Simoka György fideszes országgyűlési képviselő a vád szerint több részletben összesen 24 millió forint kenőpénzt fizetett ki azért, hogy a cégeinél indult adóhatósági vizsgálatokat leállíttassa.

Gulyás emlékeztetett rá, hogy folyik az eljárás, és mindenkit megillet a jogerős ítéletig az ártatlanság vélelme, így Simonka Györgyöt is.

„Nincs okom, hogy ne higgyek Borkai Zsoltnak”

Az ATV arról kérdezett, hogy a Borkai-videónak mi köze van a keresztény szabadsághoz.

„Semmilyen” – adott rövid választ Gulyás Gergely.

A miniszter szerint ugyanakkor nincs oka, hogy ne higgyen Borkai Zsoltnak, aki azt állítja, hogy nem drogozott és nem vett részt korrupcióban sem. A győri polgármester ráadásul nem is osztott uniós pénzeket.

Gulyás megismételte, hogy a sajtó teljes gátlástalansággal ront neki azoknak is, akik nem közszereplők, így a videón szereplő nőknek is. Szerinte jogszerűen, más forrásból, hasonló támogatásokat több százezren kaptak Magyarországon és nem feltételezné, hogy bárki hasonlót tett volna érte. Azt pedig kettős mércének tartja, hogy csak a Borkai-videóról van szó a nyilvánosságban.

Felvételek mindkét oldalon vannak, korrupció csak az egyiken

A miniszter arra is rámutatott, hogy bár leleplező videók mindkét oldalon vannak, korrupciós ügyekről „mégis csak a balliberális képviselők vallanak” – utalt a kispesti Lackner Csabáról kikerült felvételekre.

Gulyás egyetért Tarlós Istvánnal abban, hogy ami történt, rendkívül káros a politikai és az önkormányzati világ megítélésére. Ugyanakkor bármilyen szocialista korrupciós ügyet látnak, az a politika egészét nem töltheti el kárörömmel, mert azt mutatja, hogy a balliberális oldalon egészen eldurvult belső ügyek vannak.

A Borkai-videó magánügy, de helytelen és erkölcsileg elítélendő

Természetesen nem maradhatott ki a Borkai-ügy sem. Gulyás azzal kezdte, hogy eddig Magyarországon a magánélet bizonyos határait az ezzel kapcsolatos vádaskodások nem lépték át, még a Wittinghoff-ügy után sem. A Borkai-ügy után azonban ez alapvetően megváltozott, mutatott rá Gulyás.

„Szerintem az ott látható ügyek magánügyek, viszont helytelen és erkölcsileg elítélendő” - mondta.

Gulyás Gergely a sajtónak is üzent, szerinte ugyanis a lapok átléptek bizonyos határokat a felvételek közlésével. Úgy tűnik, hogy új világ van, mindenkinek erre kell felkészülni.

„A magyar politikai élet mélypontját jelenti az is, hogy megtörtént és az is, hogy ilyen szinten foglalkoznak vele” – tette hozzá.

Ugyanakkor Gulyás szerint a saját szabadidejében mindenki azzal tölti az idejét, amivel akarja, ebben semmi korrupciót nem lát. Gulyás cáfolta azokat a híreket, hogy Orbán Viktor a következő napokban Győrbe látogatna. Szerinte a videó politikai megrendelésre készült, de ő nem látta korábban.

Nemesi Pálnak nincs felelőssége a Szeviép-ügyben

Hogyan támogathat Orbán Viktor egy olyan jelöltet Szegeden, aki üzletelt a Szeviéppel, miközben Botka Lászlót épp ezért támadják - kérdezte az RTL Klub. Gulyás szerint ezzel nincs semmi gond, a kormánypártok szegedi jelöltjének gazdasági tevékenyéségt soha semmilyen kritikaa nem érte. Az, hogy valaki alvállalkozóként szerződött a Szeviéppel, annak semmi köze a botrányhoz, hiszen őt semmivel nem támadják. Nemesi Pálnak a Szeviép-ügyben semmmilyen felelőssége nincs – mondta Gulyás.

Karácsony Gergely nem véletlenül hallgat Zuglóról

Sok bejelenteni való most nem volt, Gulyás Gergely tíz perc után rögtön áttért a kérdésekre, elsőként az M1 érdeklődött Karácsony Gergelyről, valamint a kispesti videókról. Utóbbiról Gulyás azt mondta: érdeklődéssel figyeli, hogy Kispest polgármesterének mennyi idejébe telik megismerni saját jelöltjét egy videón. Karácsony Gergelynek is bevitt egy mélyütést: szerinte nem véletlenül halgat arról a kampányban, ami az elmúlt 5 évben zuglóban történt.

Újabb kétmilliárd forint nagycsaládos autókra

A családvédelmi akciótervet is bővítik: további kétmilliárd forintot biztosítanak az új autók vásárlására - jelentette be Gulyás. Eddig több mint 40 ezer igénylést nyújtottak be babaváró támogatásra, és már 30 ezer szerződést meg is kötöttek, ennek 80 százaléka a legmagasabb összegről, 10 millió forintról szól. Nagycsaládos autókra eddig 16 ezer kérelmet nyújtottak be, eddig eddig 9000 határozat született. Ezeknek

24 százalékba Dacia, 10 százaléka pedig Skoda.

A kormány is támogatja Várhelyi Olivért

Elkezdődött a kormányinfó. Gulyás Gergely azzal indított, hogy a kormány is támogatja Várhelyi Olivér jelölését az Európai Bizottságba, bár szerintük Trócsányi Lászlónak is egyértelmű legitimizációja volt. A miniszter szerint a magyar jelöltet jogsértő módon vádolták meg összeférhetetlenséggel, mert vörös posztó volt az Európai Parlament számára bevándorlásellenessége.

Két hete Greta Thunberg volt a téma

Két hete volt utoljára kormányinfó, Gulyás Gergely akkor több bejelentést is tett, a többi közt Ahmed H. kitoloncolásáról, a középiskolás diákok nyelvtanulását segítő programról és a budapesti aluljárók éjszakai lezárásáról. Szintén ekkor beszélt arról, hogy Greta Thunberg "beteg kisgyerek", akit egyesek felhasználnak.

Kormányinfó: Gulyás Gergely szerint Greta Thunberg "beteg kisgyerek", akit felhasználnak egyesek

Egyre fokozódik a kampány az önkormányzati választások előtt, közeledik a Trócsányi-féle uniós meghallgatás - itt a Kormányinfó Gulyás Gergellyel, kövessék velünk élőben! Cikkünk frissül.

1 2

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
T. R. Itthon

A Kormányinfón Orbán fapados repülése: A miniszterelnök majd eldönti, mivel akar utazni

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely miniszter és Hollik István szóvivő. Kiderült, nem kellett átengednünk a fegyvereket szállító orosz gépet, csak átrepült. A miniszter péntektől szabadságra megy, Franciaországba. A miniszter azt mondta a reptérről, szidni szeretné a Budapest Airportot, szidja is, a legjobb lenne, ha eladnák és elmennének.

Összeállt Márki-Zay, Botka és Mirkóczki, együtt küzdenek

Összeállt Márki-Zay, Botka és Mirkóczki, együtt küzdenek

A világ legdrágább banánját falta be egy művész

A világ legdrágább banánját falta be egy művész

Hiába vesztünk évi 27 milliárdot az új állampapíron, megmagyarázták, miért marad minden így

Hiába vesztünk évi 27 milliárdot az új állampapíron, megmagyarázták, miért marad minden így

Kirúgja a Főtáv vezetőjét Karácsony Gergely

Kirúgja a Főtáv vezetőjét Karácsony Gergely

Kisajátított egy szakmát, mert abból senki más nem tud megélni

Kisajátított egy szakmát, mert abból senki más nem tud megélni

Nagyon gyorsan fejlődik az SMA betegségben szenvedő Levente

Nagyon gyorsan fejlődik az SMA betegségben szenvedő Levente