Lackner Csaba felfüggesztette MSZP-tagságát

Lackner Csaba felfüggesztette MSZP-tagságát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kispesti kokaingyanú főszereplője nem mondott le képviselői mandátumáról.

"Alapos megfontolás és mérlegelés után" felfüggesztette tagságát a Magyar Szocialista Pártban Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő – írta Facebook-oldalán.

Lacknerről az önkormányzati választási kampányban jelentek meg video- és hangfelvételek a Hír TV-ben, amelyeken egyrészt fehér port rendezget csíkokba, másrészt arról magyaráz, hogyan lehet lopni a kerületi politikában. Elmondása szerint ő maga is egymillió forint körül keres valójában.

Lacknert október 13-án újraválasztották.

Borkai Zsolt győri polgármester hasonlóan járt el a választás után, bár ő nem felfüggesztette Fidesz-tagságát, hanem kilépett a pártból. Lackner Csaba ügyében a rendőrség vesztegetés gyanúja miatt indított eljárást. Borkai Zsolt esetében még nem indult vizsgálat.

Az MSZP választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes az ATV-n úgy nyilatkozott, Lacknernek ki kell lépnie az MSZP-ből, ám ha kiderül, hogy rágalmazás áldozata, akkor visszavárják.

Gajda Péter polgármester korábban azt mondta a hvg.hu-nak, a Lackner Csabával kapcsolatban felhozott vádakat akkor tekinti bizonyítottnak, ha igazságügyi szakértő vagy bíróság kimondja, hogy kokaint fogyasztott a jelölt

(via ATV)

Hozzászólások