Eltűnt egy külföldi munkás a gödi Samsung-gyárban, de fejjel lefelé találták meg egy aknában

Eltűnt egy külföldi munkás a gödi Samsung-gyárban, de fejjel lefelé találták meg egy aknában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A külföldi vendégmunkás esete előtt értetlenül állnak a mentők.

Eltűnt egy vendégmunkás a múlt héten egy gödi gyár területén, a rendőrség ezért a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségét kérte – számolt be Facebook-oldalán a kutató-mentő szolgálat, és bár nem nevezik meg az üzemet, más információk alapján beazonosítható, hogy a Samsung-gyárról van szó.

Az eset még pénteken történt, a posztot november 3-án tették ki a kutató-mentők. A szervezet a RSC Rescue Alapítvánnyal és a Magyar Mantrailing Alapítvánnyal közösen érkezett a helyszínre, átvizsgáltak közel 80 000 négyzetmétert, de nem találták meg a férfit. 

Másnap a katasztrófavédelem értesítette őket, hogy megvan a munkás. A férfi egy 80x30 centiméteres, 6 méter mély aknába esett bele, fejjel lefele, végül a váci tűzoltók mentették ki.

A mentőszolgálat értetlenül állt az eset előtt, mivel az akna sötét, több száz méterre van a munkaterülettől és csak kúszva lehet eljutni a környékére.

A baleset tehát minden bizonnyal a helyi Samsung gyárban történhetett, hisz Gödön nincs olyan telep, amelynek ilyen nagy lenne a területe. A gödi gyárban egyébként október 30-án tűz ütött ki, de egyelőre nem tudni, hogy a két esetnek köze lehet-e egymáshoz.

Kedden írtuk meg, hogy Samsung elektromos autók akkumulátorainak gyártásába kezd, 80 hektáron építkeznek, vagyis egy valódi gigagyár épül Gödön, aminek az ott lakók nem nagyon örülnek. Ráadásul a vendégmunkások elszállásolását sokszor illegális munkásszállásként működő házakban oldják meg. Az erről szóló riportunkat ezen a linken érhetik el, a helyszínen készült videónkat pedig ide kattintva nézhetik meg.

Hozzászólások