Beregszászi politikus a rendőrség körözési toplistájának élére került férfi

Beregszászi politikus a rendőrség körözési toplistájának élére került férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Anti Viktor valójában Vitalij Antyipov, akit jól ismernek Beregszászon.

Ahogy nemrég hírt adtunk róla, a rendőrség körözési listájának élére került az az ukrán-magyar kettős állampolgárságú férfi, akinek megbízásából két magyar egy fenyegető felirattal ellátott koszorút hagyott egy határrendész házánál.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Anti Viktor ellen adott ki körözést, az ahhoz mellékelt fotón azonban Vitalij Antyipov beregszászi vállalkozó, magyarellenességéről ismert helyi képviselő látható – vette észre a 24.hu a Karpataljalap.ne híroldalon. A portálnak a beregszászi városi tanács jegyzője azt mondta, hivatalosan nem kaptak tájékoztatást arról, hogy a férfit köröznék, de a felhíváshoz mellékelt képen ők is felismerték Antyipovot.

A férfi – aki Beregszászban jól ismert közszereplő, vállalkozó – a lap szerint a Porosenko-párt frakcióvezetője volt, és bár nemrég a frakció nevét Za Rozvitok Berehove-re (Beregszász Fejlődéséért) változtatták, ő maradt az élén.

Azt is írja a Karpataljalap.ne, hogy az okmányaiban Anti Viktor néven szereplő Antyipov Vitalij születési adatai és születési helye megegyezik a városi tanács adatbázisában szereplő információkkal.

A férfi ügye szóba került a beregszászi városi tanács rendkívüli ülésén is, ahol a körözött képviselő tagadta az ellene felhozott vádakat és azt ígérte, hogy tisztázza magát. Közben bizalmatlansági indítványt terjesztett elő Babják Zoltán polgármester ellen, aminek napirendre tűzését még megszavazta, aztán távozott, a sajtónak sem nyilatkozott. A lap beszámolója szerint a képviselő-testület leszavazta a polgármesterrel szembeni bizalmatlansági indítványt, ám elfogadta Irina Selemon független képviselő javaslatát, amely szerint a városi tanács tájékoztatást kér az Antyipov ellen Ukrajnában folyamatban lévő büntetőeljárásokról, köztük arról, hogy játékautomatákat üzemeltetett illegálisan.