Bayer Zsolték a jászberényi vereség után: „Még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett”

Bayer Zsolték a jászberényi vereség után: „Még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
T. R.

Megsemmisítő vereséget szenvedett a Fidesz a megismételt jászberényi választáson, ennek pedig egy komplett adást szentelt a megmondóemberekkel felálló Sajtóklub a Hír Tv-n. Apokaliptikus hangulatban beszélgetett Bayer Zsolt, Bencsik András, Szentesi Zöldi László és Huth Gergely. A bűnösök: a fiatalok – állapították meg a műsorban.

Katasztrofális vereség született, nem dughatjuk homokba a fejünket, szerintem baj van – így vezette fel a műsort Bayer.

A vasárnapi időközi választáson letarolta a Fideszt az ellenzék, Pócs János padlót fogott a jászberényi eredmény láttán. A jobbikos, de a teljes ellenzék által támogatott Budai Lóránt egy hónapja 14 szavazattal nyert, most viszont 3758-cal a 33 ezres Jászberényben.

Szentesi Zöldi szerint: ami Jászberényben történt, annak országos jelentősége is van, szerinte az ellenzéknek a fiatalok nyerték meg a választást, aki „tapasztalanok” és „felültek az olcsó demagógiának”. Úgy véli, az ellenzéknek nincs jövőképe, de mégis több millió ember van az országban, akik hisznek nekik. „A fiatalokat elvesztettük, nem ismerjük a magyar valóságot. Vissza kell találni a néphez, akik részint ostobaságból, részint tájékozatlanságból, de tömegesen választanak olyan politikusokat, akiknek a nevüket sem tudják.”

Nem elég már újragombolni a kabátot, mert valamit tenni kell.

Bencsik András szerint valamit nagyon gyorsan tenni kell, mert közeledik 2022. Úgy véli, egyre súlyosabb vereségeket szenved a Fidesz, „elmúlt az aranykor, nagy baj van”. Úgy fogalmazott, a Fideszt a saját árnyéka verte meg, meg kell fejteni, mit rontottak el, ugyanis „akárki és bárki legyőzheti a Fideszt”.

Három mozzanatot vetett fel, ezek közül az első a kommunikáció, a Fidesz nem ismerte fel, hogy megváltozott a kommunikációs erőtér. Második: a békemenet, ahol csak annyit mondtak, baj van, és mentek az emberek. Nem szajkózták, hogy rezsicsökkentés, meg azt, hogy „alkalmatlan”. Nem kell sulykolni, a lényeget kell mondani az embereknek Bencsik szerint. Harmadik, amit felvetett, az az, hogy a fiatalok nem tudnak belépni a Fidelitasba, a fidelitasosok pedig nem tudnak átlépni a Fideszbe.

Hosszan beszélt Mészáros Lőrincről is. „Egy bűbájos, kedves, rokonszenves és eszes ember” – mondta róla, de hozzátette, nem helyes, hogy bujkálnak az új milliárdosok, mert ezzel azt erősítik, amit a baloldal terjeszt róluk, hogy tolvajok. De „ő nem lop, csak nyer”.

El kell kezdenünk tisztességesen, jóindulatúan és őszintén beszélni.

Huth erre azt mondta, szerinte eddig is őszintén és tisztességesen beszélt a Fidesz, de tényleg új kommunikációs csatornák vannak, ezeket használni kell. Arról is beszélt, szerinte sok sértett embert hagy maga mögött a Fidesz-kormány, itt a nyugdíjhelyzetről és a helyi szintű államapparátus tagjairól beszélt, ez utóbbi helyen szerinte „sok belső ellenség lapul, akik büntetnek és megnehezítik a helyi emberek életét.”

Bayer visszatért a kommunikációhoz, szerinte a Fidesz nem folytat sikerkommunikációt, pedig kellene. „A fiatalok kapcsán még nagyobb bajt látok.” Szerinte a 18-30-as generáció légüres térbe került, hátborzongató ideológiákban kezd hinni.

Bencsik hozzátette, „meg kell találni a fiatalok értelmes részét”. Majd egy multihoz hasonlította a Fideszt, ami épp válságban van.

Még egy ilyen választás, és Magyarország örökre elveszett.

Szerinte a hanyatlás még nem állt meg, október 13-a óta folyamatosan bünteti a Fideszt a társadalom, ehhez tette hozzá Szentesi Zöldi, hogy a baj az lehet, mert a Fidesz intézményesült, a régi módszerek pedig nem működnek tovább. A fiatalokról ő is beszélt, ha a tudatipar által befolyásolt korosztály hangadóvá válik, akkor

Magyarország el fog süllyedni.

Úgy fogalmazott, ha visszatérnek a nép közé, nincs nagy baj, megnyerhetik 2022-t, de ha ez folytatódik tovább, bukás lesz a vége.

A teljes adást itt lehet megnézni:

Kép: egy korábbi Sajtóklub adása

Hozzászólások