Tagadja a rendőrség, hogy nem foglalkoztak volna a brutálisan megvert miskolci nővel

Tagadja a rendőrség, hogy nem foglalkoztak volna a brutálisan megvert miskolci nővel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Közleményt adott ki a rendőrség, amelyben azt írják, nem igaz, hogy átnéztek volna a felismerhetetlenre vert nőn, amikor kihallgatták.

Tagadja a rendőrség, hogy nem foglalkozott volna érdemben annak a nőnek az ügyével, akit a hét végén a felismerhetetlenségig vert a barátja Bujákon.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a miskolci Orosz Bernadett egy Facebook-posztban osztotta meg történetét, miszerint barátja brutálisan megverte, eltörte az orrát, fejét és testét szétzúzta ököllel, és fojtogatta is, a nő fotókat is megosztott magáról, arca tulajdonképpen felismerhetetlenné vált. A nő elmondása szerint nem először bántalmazta a férfi, akit már megpróbált elhagyni, de korábban nem mert a rendőrséghez fordulni.

Az ügyben büntetőeljárás folyik, de a nő beszámolója szerint a férfit a meghallgatása után elengedték a rendőrök, ő pedig hiába kért távoltartást és személyi védelmet. A Pásztói Rendőrkapitányság később mégis kezdeményezte az ügyészségen a férfinak a távoltartását, a Honvédelmi Minisztérium pedig azt közölte, hogy a férfinek, aki tartalékos katona volt, soron kívül megszüntették a szolgálati viszonyát.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este egy közleményt is kiadott, amelyben azt írták, nem igaz, hogy a rendőrök nem megfelelően jártak el egy bántalmazott nő ügyében, mert az interneten megjelentek olyan vélemények, miszerint a férfi honvédséghez tartozása miatt a rendőrség nem foglalkozott kellő komolysággal az üggyel.

A rendőrség most azt írta, szombat este 20 óra 46 perckor érkezett hozzájuk a bejelentés, miszerint az egyik bujáki szállodában egy nőt megvertek. Azt írták, a bejelentést követően a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai fél órán belül a helyszínre érkeztek, és a nő soron kívüli meghallgatását követően elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 52 éves sárospataki férfit.

Azt is közölték, hogy a nyomozók a beszerzett adatok és a végrehajtott információgyűjtés eredményeképpen előállították a férfit, akit súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

"Az eset valamennyi körülményét a Pásztói Rendőrkapitányság – mint minden esetben – elfogultságtól mentesen vizsgálja, a tényállás pontos tisztázása a nyomozó hatóság további feladatát képezi" – írták.

Hozzászólások