szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Németh Gábor szerint Molnár Zsolt azért engedte sejtetni a nevét, mert korábban több, a pártigazgatótól kapott állásajánlatot is visszautasított.

Saját bevallása szerint nincs köze az Angyal ügyvédje bloghoz a Molnár Zsolt által ugyan nem megnevezett, de körülírt Németh Gábornak. Ezt az Egyenlítő blog korábbi alapítója mondta az Indexnek. Az MSZP pártigazgatójának embere ugyan három állásajánlatot is tett neki az elmúlt időszakban, de ahogy elmondta, "nincs az a pénz", hogy neki dolgozzon, véleménye szerint Molnár Zsolt ezért próbál az ő hátán "kimászni a saját problémái gödréből".

Németh Gábor elmondta, tudott arról a történetről, amelyet az Angyal ügyvédje megszellőztetett, de csak pletyka szinten, ezért ezeket nem is tette közzé. A portál megkérdezte az újságírót, van-e még kapcsolata MSZP-s politikussal.

Csak néhány haverom maradt az MSZP-ből, de őket nem akarom bajba keverni. Hivatalos kapcsolatom nincs. Wirth Zoli szaladgál utánam állásajánlatokkal, de ő Molnár Zsolt embere. És üzenem, amit írtam: nem érek rá, nincs az a pénz – válaszolta.

Az Index emlékeztetett, hogy Németh Gábor pár éve még az MSZP-nek dolgozott, az általa alapított blogot is hamar a párt szolgálatába állította. 2014-ben viszont megromlott a viszonya az MSZP néhány politikusával, később pedig nyíltan a Fidesz mellé állt, tavaly a Pesti Srácoknak már azt nyilatkozta, hogy fideszes. Molnár Zsolt az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy a zsarolónak volt már büntetőügye, ez illik Némethre, akit 2009-ben ítélték két év börtönbüntetésre, öt év próbaidőre felfüggesztve.

Az Index megkérdezte Molnár Zsoltot az ügyről, még azelőtt, hogy a politikus az ATV-s interjú után a rendőrségre ment feljelentést tenni. A pártigazgató elmondta, hogy az októberi önkormányzati választás után jelentkezett nála a zsaroló, elektronikus úton kommunikált vele, így rögtön tudta, hogy ki az, nevet azonban a portálnak sem mondott.

Annyit azonban elárult, hogy a zsarolást csak egyfajta "nyomulásnak" tartotta, ezért nem tett rögtön feljelentést. Molnár mellett II. kerület polgármesterét is megzsarolták, ezt maga Őrsi Gergely is elismerte, egy Facebookon közzétett videóban pedig azt mondta, nem enged semmiféle zsarolásnak.

Az Angyal ügyvédje nevű blog még pénteken írta meg, hogy ismert ellenzéki politikusok kábítószer-, szex- és korrupciós ügyeiről ígér leleplező anyagokat. A Kiss Krisztina néven író szerző szerint ellenzéki polgármester és a „főnöke” évek óta egy VI. kerületi társasházba (nyitóképünkön) járt prostituáltak szolgáltatásait igénybe venni és kábítószerezni.

A 24.hu azt írta korábban, a kérdéses lakás állítólag Molnár tulajdonában van, de az nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Molnár ezt tagadta az ATV-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Vidnyánszky a Berliner Ensemble igazgatójának: Te nem a megbékélést szolgálod, hanem a megosztottságot szítod

Vidnyánszky a Berliner Ensemble igazgatójának: Te nem a megbékélést szolgálod, hanem a megosztottságot szítod

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga