szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mármint ami maradt belőle. 2018 szeptemberében a józsefvárosi önkormányzat ugyanis szerződést kötött 400 darab mozijegy vásárlására bruttó 775 000 forint értékben.

Különös történetről számolt be a józsefvárosi önkormányzat a Facebook-oldalán. Úgy fogalmaznak:

egy váratlan ajándék az önkormányzat fája alá.

Kiderült, hogy az előző, a fideszes Sára Botond vezette önkormányzat még 2018 szeptemberében szerződést kötött 400 darab mozijegy vásárlására bruttó 775 000 forint értékben. Az a költségvetési átcsoportosítás, ami lehetővé tette, hogy ezeket a mozijegyeket a 18. életévüket betöltött józsefvárosi lakosok kapják meg, egy évre rá történt meg – írták. Majd így folytatódik a bejegyzés:

„Sajnos az átcsoportosítás aláírása és az október 13-i Önkormányzati Választás között eltelt 31 nap kevésnek bizonyult arra, hogy mind a 400 darab mozijegy a 18. életévét betöltött (vagyis első szavazó) józsefvárosi lakoshoz eljusson.

2019. december 6-án egy olyan kolléga jött rá, hogy ezekből a jegyekből 208 darab „nála maradt”, aki 2019. október 14-én kilépett az önkormányzattól.

Az esetet nem kommentáljuk.

A 208 darab mozijegyet még karácsony előtt rászoruló gyerekek kapják meg.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tom Hanks nyitotta meg a virtuális bulit Joe Biden beiktatása után – videók

Tom Hanks nyitotta meg a virtuális bulit Joe Biden beiktatása után – videók

Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Fucsovicsot nem zökkenti ki a melbourne-i karantén

Ha egy Tesla focicipő lenne

Ha egy Tesla focicipő lenne