szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elemző helyükre elemzi az „újeszdéeszeseket”, meg az egész ellenzéket.

Újabb elemzéssel jelentkezett Török Gábor elemző a törökgáborelemez című blogján. A politológus először megállapításokat tesz az önkormányzati választás utáni helyzetről, megállapítva, hogy új helyzet van, ami a régihez képest más, egyrészt és másrészt is.

Ezek között szerepel, hogy régen csak részleges ellenzéki együttműködés volt, mostanra pedig összehozták. Ezután még azt is észrevételezi, hogy megváltozott a „hatalmi képlet”, és a kormánypárt már nem ural mindent. Török felhívja a figyelmet továbbá, hogy a választási eredmény a közhangulaton is változtatott, ami előtte letargikus volt, most meg már nem az.

Az elemző az ellenzéki további lehetőségeit boncolgatva arra jut, hogy az együttműködés kényszere a továbbiakban is fennáll, különösen az egyéni választókörzetekben. Ugyanakkor – mint írja – az ellenzéken belül nem szűntek meg a különbségek, hanem eltérő világnézetű szereplők vannak.

Hosszú fejtegetés után – amelyben a Gyurcsány-faktor is előkerül – Török arra jut, hogy 2022-ben nem egy, hanem két listának kellene létrejönnie, mégpedig egy „régi” pártokat tömörítő MSZP–DK-szövetség, és egy „új”, a Momentumból és a Jobbikból álló formáció, amibe Török valamiért az LMP-t is beleszámítaná. Itt az elemző még leírja azt is, hogy „a Momentum egyes szereplőitől sem idegen az újeszdéeszesség”, és ezzel zárjuk szemlénket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint

Szó sem volt a modellváltásról szóló széles körű egyeztetésről a Debreceni Egyetem professzorai szerint