Nem ment el a tárgyalására a kokainos gázoló, ahol 5 és fél év börtönt kapott

Nem ment el a tárgyalására a kokainos gázoló, ahol 5 és fél év börtönt kapott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék a zuglói kokainos gázoló ügyében. Az 5 év 6 hónapos szabadságvesztés mellé örökre eltiltották a vezetéstől.

Rossz pszichés állapota miatt, orvosi javaslatra hivatkozva nem ment el a másodfokú tárgyalásra a zuglói kokainos gázolás vádlottja – írja az Index.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn a távollétében bűnösnek találta a nőt bódult állapotban elkövetett járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében, és jogerősen 5 és fél év szabadságvesztésre ítélte, illetve 6 évre eltiltotta a közügyektől és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől. Ezzel a bíróság az elsőfokú ítéletet részben helybenhagyta.

A cikk szerint az ítélethirdetés után a nő ügyvédje, Nagy Gábor azt mondta, hogy első fokon komoly eljárási hibák történtek, ezért komolyan megfontolják, hogy a Kúriához fordulnak. Nagy szerint ez „az ítélet megtorló jellegű”, és szerinte „ha védencét emberölés bűntettében ítélték volna el, azt is jobban megúszták volna”.

A nő 2016. november 7-én a kora délutáni órákban, Budapest XIV. kerületében a Füredi úton vezette a gépkocsiját, amikor – féktávolságon kívül – a járdáról az úttestre lépett a 85 éves sértett. A nő a gyalogost a kokain hatása miatt nem észlelte, a férfit fékezés nélkül elütötte.

Az elsőfokú bíróság januárban 5 és fél évre ítélte, valamint a közügyektől 6 évre, a járművezetéstől örökre eltiltotta.

Ennek ellenére a nő idén novemberben ismét volán mögé ült, és szintén kábítószert fogyasztott, csak ebben az esetben marihuánát és amfetamint mutattak ki nála. A rendőrök már ebben az ügyben is meggyanúsították a nőt.

Hozzászólások